Home Wat valt er onder de dekking van een inboedelverzekering?

Wat valt er onder de dekking van een inboedelverzekering?

Inboedelverzekeringen worden door veel verzekeraars aangeboden. Er bestaan ook verschillende dekkingen. Dit maakt het lastiger om alle aanbieders en hun producten met elkaar vergelijken. De dekking is belangrijk om naar te kijken bij het vergelijken van de inboedelverzekeringen.

Welke zaken in mijn huis vallen onder inboedel?

Spullen in uw huis, die verplaatsbaar zijn, vallen onder de inboedel. Dit geldt alleen niet als ze aarde- en nagelvast bevestigd zijn. Dat wil zeggen dat u ze niet zonder te beschadigen kunt verplaatsen. Hierbij moet u denken aan een gelijmde parketvloer of een keuken. Mobiele accessoires zoals bijvoorbeeld uw laptop, vallen in bepaalde gevallen ook onder uw inboedelverzekering. Lees hier meer.

Welke soorten dekkingen zijn er?

Bij de inboedelverzekering komt u vaak de volgende dekkingen tegen: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid. Laatstgenoemde heet ook  allrisk dekking. De meest voorkomende dekkingen zijn ‘extra uitgebreid’ en ‘meest uitgebreid’. Schades die vaak onder de basisdekking vallen, zijn:

wat is een inboedelverzekering

Welke aanvullende dekkingen zijn er mogelijk bij een inboedelverzekering?

Verzekeraars bieden vaak de mogelijkheid om bepaalde draagbare spullen, zoals fotocamera’s, ook buitenshuis te verzekeren. Dit heet een buitenshuisdekking.

De meeste verzekeraars hebben tegenwoordig ook de mogelijkheid om smartphones en tablets te verzekeren. Schade aan deze spullen is vaak namelijk niet gedekt met een inboedelverzekering. Voorheen was hier vaak wel dekking voor, maar door de vele schades met tablets en smartphones is dit een aparte dekking geworden.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Inboedelverzekering dekking tijdens verhuizing

Bent u zich aan het oriënteren op een ander huis of gaat u binnenkort verhuizen? Weet u hoe het zit het met de inboedelverzekering tijdens een verhuizing? Het kan gebeuren dat uw spullen tijdens het verhuizen beschadigd raken of zelfs kapot gaan. De dekking van uw inboedelverzekering tijdens verhuizing kan per verzekeraar verschillen. Het kan zijn dat uw inboedelverzekering een beperkte dekking heeft tijdens een verhuizing. Controleer daarom, ruim voor uw verhuizing, goed de polisvoorwaarden.

Wat is er altijd uitgesloten van dekking?

Schade die te voorzien was, is nooit gedekt op welke verzekering dan ook. Hierbij kunt u denken aan schade door achterstallig onderhoud. Schade die ontstaan is door opzet is tevens niet gedekt.

De inboedelverzekering dekt vaak ook geen schade die ontstaan is door overstromingen, aardbevingen, geweld en atoomkernreacties.

Verschil tussen aansprakelijkheidsverzekering en inboedelverzekering

Wat is nu precies het verschil tussen een aansprakelijkheidsverzekering en een inboedelverzekering? Bij een inboedelverzekering wordt de schade aan uw eigen spullen gedekt. Bij een aansprakelijkheidsverzekering is de schade gedekt die door anderen wordt veroorzaakt.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van de inboedelverzekering?

Voordat u een inboedelverzekering gaat afsluiten, is het belangrijk om te controleren wat er wel en niet gedekt is en tegen welke condities. Dit staat beschreven in de voorwaarden. Ook op de polis staat hier vaak informatie over. Neem de polis en polisvoorwaarden altijd goed door, zowel voor het afsluiten van de verzekering als na het ontvangen van de polis. Zo weet u waar u aan toe bent en komt u niet achteraf voor verrassingen te staan.

Uiteraard kunnen wij u hier telefonisch ook over informeren. U kunt hiervoor contact met ons opnemen via telefoonnummer 030-6883700. Wij zijn tussen 08.00u en 18.00u telefonisch te bereiken.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op