Home Geldt mijn inboedelverzekering tijdens het verhuizen?

Geldt mijn inboedelverzekering tijdens het verhuizen?

U gaat verhuizen. Dit betekent dat u met waardevolle spullen gaat sjouwen. Hierbij kan onverwachts spullen beschadigd raken of zelfs kapot gaan. Bent u met uw huidige inboedelverzekering verzekerd tijdens het verhuizen? Wij leggen het u graag uit!

Blijft mijn huidige inboedelverzekering geldig?

Ja, u kunt uw huidige inboedelverzekering meenemen naar uw nieuwe woonhuis. Het is wel van belang dat u uw nieuwe woonadres aan uw verzekeraar doorgeeft. U nieuwe adres kan namelijk wel gevolgen hebben voor uw huidige inboedelverzekering. Doordat u misschien in een meer risicovolle gebied gaat wonen, kan uw premie opeens omhoog gaan. Daarnaast kan het zo zijn dat u voor uw nieuwe woning ook nieuwe meubels heeft aangeschaft. Dit heeft ook weer invloed op de waarde van uw inboedel. Het is raadzaam om dan uw inboedelwaarde opnieuw te bereken met de inboedelwaardemeter.

verhuizen_inboedelverzekering

Tips bij het verhuizen

  • Geef uw nieuwe adres door. Dit kunt u gemakkelijk doen, kijk hier om uw adres te wijzigen.
  • Check of u bij het verhuisbedrijf verzekerd bent. Kijk onder welke voorwaarden u verzekerd bent.
  • Heeft u tijdelijk twee adressen? Geef dit dan door aan uw verzekeraar. Het is meestal zo dat u namelijk niet volledig verzekerd bent.
  • Wilt u uw huidige inboedelverzekering opzeggen? Houd er rekening mee dat verzekeraars een opzegtermijn hanteren. Bij de meeste verzekeraars kunt u pas na een jaar een contract opzeggen. Echter verschilt dit per verzekeraar.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Is mijn inboedel verzekerd tijdens een verhuizing?

Wanneer u gaat sjouwen met uw inboedel, dan bestaat er een kans dat deze spullen beschadigd raken. In enkele gevallen komt het zelfs voor dat uw spullen helemaal kapot vallen. De dekking van uw inboedelverzekering tijdens het verhuizen kan per verzekeraar verschillen. Wanneer u van plan bent te gaan verhuizen is het dus aan te raden om ruim van tevoren de polisvoorwaarden van uw verzekering te controleren. Verder is het raadzaam om een verhuisbedrijf in de arm te nemen als u veel waardevolle spullen heeft. Een verhuisbedrijf is namelijk altijd goed verzekerd tegen onverwachte schade. Een verhuisbedrijf vergoedt schade niet die u zelf maakt bij het laden of lossen of bij het in elkaar zetten van de meubels.

Van huurhuis naar koophuis

Wanneer u van een huurhuis naar een koophuis gaat verhuizen dan moet u op een aantal dingen letten. U heeft voor een koopwoning naast een inboedelverzekering ook een opstalverzekering nodig. Een opstalverzekering beschermt uw woning tegen schade aan bijvoorbeeld het plafond. Wanneer u juist andersom verhuist, dus van een koophuis naar een huurhuis, dan heeft u alleen een inboedelverzekering nodig.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op