inboedelverzekering student

Inboedelverzekering student

Nu met Gratis verhaalservice
Nooit onderverzekerd
98% beveelt ons aan
8.2
Beoordeling verzekeringen

Je bent net begonnen met een studie en wilt graag naar de stad verhuizen, dan ben je waarschijnlijk al een tijd op zoek geweest naar een kamer. Zodra je er een gevonden hebt, kun je eindelijk op jezelf gaan. Nu het zoeken van een kamer achter de rug is, komen er genoeg vragen op je af: wat neem ik allemaal mee? Wat ga ik betalen? is die prijs inclusief of exclusief gas, water en licht? Zijn mijn spullen verzekerd? Welke verzekeringen heb ik eigenlijk nodig? In dit artikel gaan we in op de inboedelverzekering voor studenten. Want is dat nodig?

Is een inboedelverzekering verplicht als student?

Een inboedelverzekering is niet wettelijk verplicht voor studenten. Toch is het verstandig om het in overweging te nemen. Als je op jezelf gaat, neem je ook spullen mee. Die spullen hebben ook waarde. Denk aan je bed, laptop, televisie en bureaustoel. Je hebt waarschijnlijk meer spullen van waarde dan je zelf denkt. Mocht het zijn dat er brand uitbreekt of dat er ingebroken wordt; dan kun je de verzekeraar verzoeken de schade te vergoeden. Ben je niet verzekerd? Dan heb je pech in geval van schade aan deze spullen, en moet je de geleden schade zelf vergoeden. Studeren is al duur genoeg… Onnodige kosten zijn daardoor niet welkom. De meeste verzekeraars bieden voor studenten vaak studentenverzekeringen aan. Met die verzekeringen ben je goed gedekt, maar betaal je een stuk minder. Logisch, want je hebt natuurlijk niet een heel huis om te verzekeren. Het gaat meestal om een studentenkamer van beperkte omvang.

Inboedelverzekering student

Wat heb je als student nodig voor het afsluiten van een inboedelverzekering?

Als je een inboedelverzekering wilt afsluiten als student, heb je een aantal gegevens nodig. Allereerst is het van belang om het adres waar je op ingeschreven staat door te geven. De samenstelling van je gezin is vaak de volgende vraag (dit is dus meestal alleenstaand). Waarschijnlijk huur je een kamer, en is het van belang om dat ook aan te geven. Daarna geef je de keuze voor de door jou gekozen verzekering op.

Je inkomen, geboortedatum en ‘de bouwvorm’ van het huis zijn eveneens belangrijk om aan te geven bij de verzekeraar. Een rieten dak heeft namelijk meer kans op brand dan dakpannen.

Inboedelverzekering afsluiten als student? Vergelijk premies!

Inboedelverzekering vergelijken voor studenten

Het is verstandig om de verschillende inboedelverzekeringen met elkaar te vergelijken. Er bestaan immers veel verschillen in de verzekering en de dekking. Student zijnde, ga je waarschijnlijk voor de aller goedkoopste verzekering. Maar let op: de laagste dekking kan ook betekenen dat de dekking niet erg goed is. Je kunt soms beter een paar euro in de maand meer betalen. Op die manier ben je er zeker van dat jouw spullen op de juiste manier gedekt zijn.

Ga bij het vergelijken van een studenten inboedelverzekering ook altijd even na wat de hoogte van het eigen risico is. De ene verzekeraar hanteert geen eigen risico, terwijl de andere verzekeraar soms wel €200 eigen risico berekent bij schade. Ook kunnen verschillende verzekeraars verschillende soorten eisen stellen met betrekking tot het uitkeren van schade. Hierdoor is vergelijken belangrijk, maar het doorlezen van de polisvoorwaarden nog belangrijker!

Buiten de verschillen van de verzekeraars onderling, bestaan er ook verschillende dekkingen die verzekeraars aanbieden voor de inboedelverzekering student. In het algemeen zijn er drie verschillende inboedelverzekeringen waar jij als student uit kunt kiezen, namelijk:

  • De uitgebreide inboedelverzekering: dit is de basis inboedelverzekering. Deze verzekering dekt onder meer: brand, bliksem, storm, diefstal, vandalisme, waterschade en ontploffingsschade.
  • De extra uitgebreide inboedelverzekering: deze verzekering dekt de zaken die ook in de uitgebreide inboedelverzekering zitten, en meer! Met deze dekking ben je onder meer ook verzekerd voor spullen die door stroomuitval kapot gaan, of niet meer te gebruiken zijn door (extreme) vorst.
  • De Allrisk inboedelverzekering: deze verzekering is de meest uitgebreide inboedelverzekering die je kunt kiezen. Met deze dekking zijn alle soorten schades aan je inboedel verzekerd. Let op, de meeste verzekeraars hanteren wel uitsluitingen, bijvoorbeeld je mobiele telefoon. Bekijk altijd de polisvoorwaarden van de verzekeraar voordat je een verzekering afsluit.

Overtuigd van het nut van de inboedelverzekering voor studenten? Bereken dan snel je premie! Dan zie je meteen wat een verzekering je zou kosten en welke dekking het beste bij jouw situatie past.

Is mijn inboedel verzekerd als ik in een studentenhuis woon?

Je bent niet automatisch verzekerd als je intrekt in een studentenhuis. Het is van belang om na te gaan of de verhuurder een verzekering heeft afgesloten voor het studentenhuis. Het kan ook zijn dat de hoofdhuurder in het studentenhuis een inboedelverzekering heeft afgesloten voor iedereen. Dit zijn echter vrij zeldzame gevallen tegenwoordig. Ga voor de zekerheid altijd na altijd na of dit zo is. Is dit niet het geval? Dan doe je er verstandig aan je eigen inboedelverzekering af te sluiten. Bekijk wel de voorwaarden van de verzekeraar. Het kan zijn dat je altijd je kamerdeur op slot moet doen als je weggaat.

Inboedelverzekering afsluiten als student bij inboedelverzekering.nl

Overweeg je een inboedelverzekering als student af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via inboedelverzekering.nl! Wij hebben de juiste dekkingen voor jouw situatie. Altijd tegen de scherpste premies. Heb je nog twijfels of vragen over onze inboedelverzekering voor studenten? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan maar al te graag voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op