Bent u verzekerd tegen diefstal met een inboedelverzekering?

Helaas kunt u te maken krijgen met diefstal. Natuurlijk wilt u zo goed mogelijk verzekerd zijn tegen diefstal. Jammer genoeg bestaat er geen diefstalverzekering die alle vormen van diefstal verzekerd. Om uw inboedel te beschermen kunt u een inboedelverzekering afsluiten. Uw auto heeft bijvoorbeeld weer een hele andere verzekering nodig, namelijk een all risk autoverzekering.

Diefstal van uw inboedel

Als u een inboedelverzekering afsluit bent u gelijk verzekerd tegen diefstal. U sluit namelijk een verzekering af tegen schade van je inboedel binnenshuis (inclusief inbraak dus). Schade aan bijzondere en kostbare spullen worden vaak gedeeltelijk gedekt. Denk hierbij aan schade aan spullen zoals sieraden, computerapparatuur en kunstobjecten. Lees dus ook altijd goed de polisvoorwaarden door bij het afsluiten van een inboedelverzekering. Als u veel kostbare spullen heeft, dan is het handig om een extra kostbaarheidsverzekering af te sluiten. Dan weet u zeker dat u goed verzekerd bent.

Wanneer er inboedel uit uw auto is gestolen, dan valt deze schade ook onder uw inboedelverzekering. U moet dan wel duidelijke sporen van inbraak kunnen tonen. Er geldt bij de meeste verzekeraars wel dat een maximaal bedrag gedekt wordt bij diefstal uit auto’s.

Inbraakschade opstal

Bij inbraak in uw woning heeft u meestal ook schade aan uw woning. Een inbreker kan uw deur kapot hebben gemaakt of een ruit hebben ingeslagen. Deze schade wordt niet vergoed door een inboedelverzekering. Hiervoor moet u een andere verzekering afsluiten, namelijk een opstalverzekering.

Wat wordt er gedekt bij inbraak in een studentenhuis?

Woont u, of uw kind, in een studentenhuis? Dan kunt u een speciale inboedelverzekering voor studenten afsluiten. Bij inbraak in een studentenhuis wordt door verzekeraars gebruik gemaakt van een zogenoemde binnenbraakclausule. Dit betekent dat schade door diefstal alleen wordt gedekt als er sporen van inbraak zijn. U moet dus kunnen aantonen dat een slot is geforceerd of dat een ruit is ingeslagen.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op