Inboedelverzekering afsluiten

Inboedelverzekering afsluiten

Nu met Gratis verhaalservice
Nooit onderverzekerd
98% beveelt ons aan
8.3
Beoordeling verzekeringen

Of u nu een huis koopt of een appartement gaat huren, er zullen altijd persoonlijke spullen in uw woning staan. Denk aan een wasmachine, meubilair of een televisie. Het zijn allemaal waardevolle spullen. Mocht er schade ontstaan; dan wilt u de waarde van deze spullen uiteraard wel terug hebben.

Wat nu als er bijvoorbeeld brand uitbreekt? Hoe zorgt u er dan voor dat u de schade vergoed krijgt? Gelukkig kunt u deze schade terugkrijgen met een inboedelverzekering. Maar hoe sluit u nou de beste inboedelverzekering af voor uw situatie? In deze informatieve blog leest u alles over het afsluiten van een inboedelverzekering.

Wat heeft u nodig voor het afsluiten van een inboedelverzekering?

Inboedel

Wellicht een beetje voor de hand liggend, maar voordat u een inboedelverzekering kunt afsluiten, moet u wel over een inboedel beschikken. Woont iemand bijvoorbeeld nog thuis bij de ouders, dan hoeft deze persoon geen inboedelverzekering af te sluiten. Het huis is immers verzekerd bij de ouders en de spullen die erin liggen, vallen onder hun inboedel.

Woning

Ten tweede moet u wel in een woning leven waar uw inboedel staat. Het belangrijkste hierbij is dat u ook daadwerkelijk ingeschreven staat op het adres van deze woning. Bent u dit namelijk niet, dan kan uw verzekeraar uw inboedel ook niet verzekeren. Zij moeten immers bewijs hebben dat u op een bepaalde locatie ingeschreven bent.

Wanneer kunt u het beste een inboedelverzekering afsluiten?

Een inboedelverzekering kunt u het beste afsluiten, zodra u op uzelf gaat leven. Wellicht bent u een student en heeft u alleen een bed, computer en tv op uw kamer staan. Of u koopt gelijk uw eerste huis met alle bijbehorende spullen erin. Het maakt in deze gevallen niet uit of u veel of weinig spullen heeft. Een inboedelverzekering is bedoeld om al uw spullen te vergoeden wanneer er schade optreedt.

Mocht u weinig (maar noodzakelijke) spullen hebben, dan is een inboedelverzekering net zo belangrijk als wanneer u veel spullen heeft. Een nieuw bed kan bijvoorbeeld als snel 1000 euro kosten met het matras erbij. Een televisie is ook snel al een paar honderd euro, om nog maar niet te spreken over laptops en computers.

Verzeker deze spullen daarom altijd met een inboedelverzekering. Het jaarlijkse bedrag wat u uitgeeft aan een inboedelverzekering, zal namelijk niet snel hoger uitvallen dan de bedragen die u betaald hebt voor bovengenoemde spullen.

Inboedelverzekering afsluiten

Een inboedelverzekering afsluiten in 5 stappen

Hoe sluit u nu precies een inboedelverzekering af? Dit kan snel en gemakkelijk met de volgende 5 stappen:

Stap 1. Bereken de waarde van uw inboedel:

Door de hoogte van uw inboedel te bepalen weet u al van tevoren voor welk bedrag u uw inboedelverzekering moet afsluiten. Zo voorkomt u gevallen van onder- of oververzekering. Bij onderverzekering bent u verzekerd voor een lager bedrag dat dat uw inboedel waard is. Bij oververzekering heeft u juist een te hoge dekking afgesloten. Het laatste houdt in dat uw premie te hoog is, en het eerste houdt in dat u niet goed verzekerd bent.

Stap 2. Vergelijk inboedelverzekeringen:

Vergelijk verschillende inboedelverzekeringen. Door een goede vergelijking te maken, weet u precies welke verzekering het beste past bij uw situatie. Bekijk ook altijd welke verzekeraars goede reviews hebben. Scoort een verzekeraar laag op bijvoorbeeld klantvriendelijkheid? Dan is het wellicht handig om naar een andere verzekeraar te gaan. Goede service bij gevallen van schadeverzoeken aan uw verzekeraar is erg prettig.

Stap 3. Kies modules:

Waartegen wilt u uw inboedel precies verzekeren? Alleen tegen brand– en stormschade, of ook tegen diefstal? Verzekeraars bieden hiervoor verschillende modules aan. Op die manier kunt u precies uw eigen risico’s inschatten en de inboedelverzekering daarop afstemmen.

Stap 4. Geef uw gegevens op:

U kunt uw gegevens gemakkelijk opgeven via de Online Tool. Wanneer u dit gedaan heeft, zal de Online Tool de best passende verzekeringen voor u uitkiezen. U krijgt op die manier direct te zien welke verzekering het beste bij u past. Nadat dit gebeurd is, kunt u direct de verzekering afsluiten.

Stap 5. Leun achterover en ontspan:

U weet nu zeker dat u de best mogelijke inboedelverzekering heeft afgesloten. Het enige wat u nu nog hoeft te doen is uw computer afsluiten en zorgeloos genieten. Mocht er iets met uw inboedel gebeuren, dan bent u toch beschermt.

Goedkope inboedelverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Inboedelverzekering afsluiten in bijzondere situaties

Er zijn een aantal bijzondere situaties die zich kunnen voordoen bij het afsluiten van een inboedelverzekering. Wij leggen er een paar voor u uit.

Inboedelverzekering afsluiten als wanbetaler

Heeft u ooit weleens uw rekeningen niet betaald? Dan kan het zijn dat u geregistreerd staat als wanbetaler. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend. Het kan namelijk zijn dat verzekeraars uw aanvraag voor een inboedelverzekering hierdoor weigeren.

Dit is allemaal afhankelijk van een aantal factoren. Hoe lang is het geleden dat u uw rekening niet heeft betaald? Waren het flinke bedragen, of slechts een paar euro? Op basis van deze informatie zal de verzekeraar een keuze maken om u wel of niet te verzekeren. Het kan ook zo zijn dat de verzekeraar u vraagt om uw verhaal te doen en op basis hiervan u een verzekering verstrekt of niet.

Inboedelverzekering afsluiten als student

Wanneer u als student op kamers gaat en een inboedelverzekering nodig heeft, is het belangrijk om met een paar dingen rekening te hebben. Is er namelijk al een inboedelverzekering voor het gehele pand? Of is het de bedoeling dat elke bewoner zijn eigen inboedelverzekering afsluit? Wordt er van bepaalde spullen gezamenlijk gebruik gemaakt, zoals meubels en een televisie in de woonkamer?

Beantwoordt dit soort vragen zorgvuldig voordat u een inboedelverzekering afsluit: ze kunnen immers impact hebben op de hoogte van uw premie. Houdt daarbij goed in de gaten of u als student recht heeft op korting.

Inboedelverzekering afsluiten bij antikraak wonen

Wanneer u antikraak woont, krijgt u voor een onzekere periode het recht om ergens te gaan wonen. Het pand is dan absoluut niet van u en u geniet ook niet dezelfde rechten als reguliere huurders. Hiertegenover betaalt u waarschijnlijk wel een veel lagere huur (of geen huur).

Ook bij het antikraak wonen is het belangrijk om uw inboedel te beschermen. Al zijn verzekeraars hier nogal huiverig bij. U kunt immers zomaar uit uw antikraak woning gezet worden. Verzekeraars willen omwille van deze onzekerheden niet graag een verzekering afsluiten: het risico is daardoor wellicht te groot.

Zakelijke inboedelverzekering afsluiten

Op kantoor heeft u waarschijnlijk een aantal waardevolle spullen staan. Zoals computers, bureaus en een koffiezetapparaat. Gecombineerd kunnen deze spullen al snel een paar honderd euro waard zijn.

Wees daarom verstandig, en sluit een zakelijke inboedelverzekering af voor de inboedel op kantoor.

Inboedelverzekering afsluiten bij inboedelverzekering.nl

Overweegt u een inboedelverzekering af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via inboedelverzekering.nl! Wij hebben de juiste dekkingen tegen de scherpste premies. Heeft u nog twijfels of vragen over onze inboedelverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan maar al te graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden!

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op