Home Is een smartphone verzekerd met een inboedelverzekering?

Is een smartphone verzekerd met een inboedelverzekering?

We kunnen niet meer zonder de smartphone. Het komt veel voor dat een smartphone beschadigd raakt, ook als u uw toestel vaak thuis gebruikt. Standaard biedt de inboedelverzekering geen dekking bij beschadiging van het toestel, maar het meeverzekeren is wel mogelijk.

Een laptop raakt, over het algemeen, niet snel beschadigd. U loopt er sporadisch mee rond in het huis. Het meest van de tijd staat deze ergens in huis. Een desktop blijft vrijwel altijd op dezelfde plek in het huis staan. Met een smartphone is dat anders, daar loopt u vaak mee rond. Als u weg gaat, neemt u de smartphone vrijwel altijd mee. Een keer de telefoon laten vallen is voldoende om een schade van honderden euro’s te veroorzaken. Hoe kunt u de inboedelverzekering hierop afstemmen?

Welke dekking biedt de standaard inboedelverzekering?

De meeste inboedelverzekeringen zijn zogenaamde ‘extra uitgebreide’ inboedelverzekeringen. De benaming lijkt op een ruime dekking tegen verschillende soorten schadeoorzaken. Op zich klopt dat wel, maar vaak is een nog ruimere dekking gewenst. Een inboedelverzekering keert bijvoorbeeld uit bij schade door brand, inbraak, storm en blikseminslag. Het laten vallen of verliezen van de smartphone valt hier niet onder. Wel is diefstal van de smartphone uit het huis verzekerd. Meestal is er echter behoefte aan een nog bredere dekking, en dat is mogelijk.

Inboedelverzekering smartphone

Inboedelverzekering met buitenshuis dekking

De reguliere inboedelverzekering biedt maar beperkt dekking buiten het huis. Uw spullen, inclusief smartphone, kunt u ook buiten goed verzekeren. Hiervoor kunt u de inboedelverzekering uitbreiden met de buitenshuis dekking. Bij diefstal buiten de woning krijgt u het schadebedrag uitgekeerd. De verzekering geldt niet alleen voor de smartphone. Ook voor andere spullen uit uw inboedel.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Extra dekking voor uw smartphone

Naast de buitenshuis dekking kunt u nog een aanvullende dekking afsluiten. Deze aanvulling vergoedt ook financiële schade door vermissing of beschadiging van de telefoon. Met de uitkering van de verzekering kunt u de telefoon laten herstellen bij beschadiging. Bij vermissing krijgt u de waarde van de telefoon uitgekeerd.

Toch kiezen voor een garantieverzekering?

Bij het kopen van een telefoon kunt u meestal ook een verzekering afsluiten speciaal voor de telefoon. Op die manier kunt u ook uw smartphone verzekeren, maar let goed op. De premie is vaak erg hoog en er gelden soms onredelijke uitsluitingen. Het is belangrijk dat u zich vooraf goed in de polisvoorwaarden verdiept, voordat u voor deze verzekering kiest.

Heeft u een inboedelverzekering met maar een beperkte dekking voor de telefoon? Als de inboedelverzekering minimaal één jaar geleden is afgesloten, kunt u de verzekering opzeggen en overstappen. Ook is het mogelijk om uw bestaande verzekering aan te passen.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op