Home Wat is een kostbaarhedenverzekering?

Wat is een kostbaarhedenverzekering?

Met een inboedelverzekering weet u zeker dat uw spullen verzekerd zijn tegen schade bij brand of diefstal. Echter wanneer u veel kostbare spullen heeft, dan is een gewone inboedelverzekering niet genoeg. U krijgt dan maar een deel van de waarde van uw spullen vergoed. Mocht u dus veel antiek, sieraden, kunstobjecten of muziekinstrumenten hebben, dan is het slim om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten.

Wat verstaan we onder kostbaarheden?

Onder kostbaarheden verstaan we verschillende soorten spullen. Kostbaarheden zijn o.a. antiek, kunst, verzamelingen met een hoge waarde, dure sieraden, muziekinstrumenten of dure computer & elektronica.

Welke dekking biedt een kostbaarhedenverzekering?

Uw heeft twee opties als u uw kostbare spullen wilt verzekeren:
1) u kunt een inboedelverzekering afsluiten en daarbij uw kostbare spullen extra meeverzekeren
2) u sluit een kostbaarhedenverzekering af

Een kostbaarhedenverzekering dekt meer schade dan een inboedelverzekering. Een kostbaarhedenverzekering kunt u zien als een extra dekking op de inboedelverzekering. U bent met een kostbaarhedenverzekering ook buitenhuis verzekerd tegen schade en diefstal. Vaak geldt hier wel voor dat het geen eigen schuld moet zijn en zit er een maximum bedrag aan vast.

Doorgaans bent u met een kostbaarhedenverzekering verzekerd tegen:

 • Verlies
 • Diefstal
 • Beschadiging
 • Vernietiging
kostbaarhedenverzekering

Wat is niet gedekt met kostbaarheidsverzekering?

Niet alle schade wordt door een kostbaarhedenverzekering gedekt. De meeste verzekeraars hanteren een aantal uitsluitingen zoals:

 • Schade door eigen schuld
 • Opzettelijke schade
 • Schade tijdens verhuur
 • Schade tijdens kwaliteitsvermindering
 • Schade ontstaan door reiniging, bewerking of reparatie
 • Schade door bijvoorbeeld een¬†¬†overstroming, oorlogsgeweld, aardbeving of atoomkernreactie
 • Diefstal uit niet afgesloten ruimte zonder braaksporen

Let op, de dekking van de kostbaarheidsverzekering kan per verzekeraar verschillen. Check daarom altijd goed de voorwaarden op uw polis.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een kostbaarhedenverzekering?

Wanneer u een kostbaarhedenverzekering wilt afsluiten moet u op een aantal dingen letten. Zo moet u weten wat de waarde van uw spullen zijn. U wilt natuurlijk niet dat u onderverzekerd bent. Daarom is het slim om een taxatierapport te laten opmaken. Veel verzekeraars taxeren de spullen namelijk aan de hand van aankoopnota’s en verklaringen van juweliers. Wanneer u een erkend taxateur te duur vindt, dan kunt u ook zelf de waarde van uw spullen berekenen. Dit kan met een handige tool, namelijk de inboedelwaardemeter. Met deze tool heeft u garantie dat u niet onderverzekerd bent.

Let op: een kostbaarhedenverzekering kunt u alleen afsluiten in combinatie met een inboedelverzekering.

Hoe zit het met de samenloop verzekeringen bij kostbaarheidsverzekering?

Een inboedelverzekering en een kostbaarhedenverzekering kunnen in sommige gevallen elkaar overlappen. Kostbaarheden worden bijvoorbeeld ook deels gedekt door een inboedelverzekering. Als er schade is ontstaan door brand aan uw kostbaarheden dan wordt deze schade dus door beide verzekeringen gedekt. Verzekeraars hebben daarom afgesproken dat in deze situaties de specifieke verzekering voor de algemene gaat. Schade door brand aan uw kostbaarheden wordt dus gedekt door de kostbaarhedenverzekering.

Hoe vergelijk in verschillende inboedelverzekeringen?

Via Inboedelverzekering.nl kunt u gemakkelijk verschillende inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken. Zorg er wel voor dat u uw gegevens bij de hand hebt. U moet namelijk een aantal vragen beantwoorden die slaan op uw persoonlijke situatie. Verder doet de berekeningsmodule de rest voor u. U kunt de premies van de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken.

U kunt als u wilt meteen uw inboedelverzekering aanvragen. Mocht u bijzonderheden hebben, vermeld deze altijd zodat wij de aanvraag bij de juiste verzekeraar kunnen indienen.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op