Home Wat dekt een inboedelverzekering?

Wat dekt een inboedelverzekering?

U kunt de inboedelverzekering inschakelen voor schade aan spullen in huis door brand, maar de dekking is veel ruimer dan dat. Diefstal uit de schuur en een brandgaatje in de laminaatvloer zijn ook meeverzekerd.

Veel mensen hebben een inboedelverzekering. Toch wordt er bij schade vaak vergeten om een claim in te dienen op de verzekering. Dat is zonde. U betaalt altijd keurig de premie en als er een keer een schade is, declareer de schade dan wel bij de verzekeraar. Ook als het maar om een gering schadebedrag gaat. Door een schade gaat de premie namelijk niet omhoog, zoals bij de autoverzekering wel vaak het geval is.

Wat vergoedt de verzekeraar eigenlijk?

De belangrijkste dekking is waarschijnlijk de dekking tegen brand. Ook bij schade door storm, blikseminslag en sommige waterschades keert de verzekeraar uit. De laatste jaren is de allrisk inboedelverzekering populair geworden. Met deze verzekering wordt zelfs schade door eigen schuld uitgekeerd. U bent bijvoorbeeld een kast aan het verplaatsen en deze valt voorover door de glazen tafel heen. Zowel de schade aan de tafel als aan de kast en de inhoud ervan keert de verzekeraar uit. Uiteraard wordt wel eerst het eventuele eigen risico verrekend.

wat dekt een inboedelverzekering

Wat keert de inboedelverzekering uit?

Volgens het Verbond van Verzekeraars betalen Nederlanders gemiddeld €10 per maand voor een inboedelverzekering. Slechts 8% van de verzekerden dient jaarlijks een claim in op de inboedelverzekering. Waarschijnlijk kunnen er veel meer schades ingediend worden. Verzekerden claimen vaak alleen de omvangrijke schades. Na een keukenbrandje dient u de schade wel in, maar wat doet u met een brandgat in de nieuwe bank? Ook bij deze schades heeft u recht op een vergoeding van de schade. Als de schade niet herstelbaar is, kunt u zelfs recht hebben op een nieuwe bank. Ook diefstal uit de tuin of een schuur/garage is onder bepaalde voorwaarden meeverzekerd.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Allrisk inboedelverzekering

In de polisvoorwaarden van de allrisk inboedelverzekering is te lezen dat alle schades aan uw inboedel verzekerd zijn, tenzij letterlijk uitgesloten. Het opzettelijk veroorzaken van schade aan uw inboedel is bijvoorbeeld niet verzekerd. Hetzelfde geldt voor schade door overstroming en een aardbeving.

Het in de wc laten vallen van uw telefoon is meestal wel verzekerd, maar hier moeten we wel gelijk een kanttekening bij plaatsen. Op de allrisk inboedelverzekering werden vaak schades met telefoons en tablets geclaimd. Sommige verzekeraars hebben daarom besloten om het eigen risico sterk te verhogen. Hierdoor is een gescheurd telefoonscherm wel verzekerd, maar door een eigen risico van bijvoorbeeld €150 heeft u niets aan deze dekking in de inboedelverzekering. Soms zijn smartphones zelfs volledig uitgesloten van dekking.

Alle schades indienen?

Bij schade kunt u het beste even contact opnemen met de verzekeraar en de situatie uitleggen. Verzekeraars zullen u hoogstwaarschijnlijk verzoeken om een (digitaal) schade aangifteformulier in te vullen. Op basis hiervan kunnen verzekeraars de schade beter beoordelen.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op