Inboedelverzekering vergelijken

Inboedelverzekering vergelijken

Hoge pakketkorting mogelijk
Nooit onderverzekerd
98% beveelt ons aan
8.3
Beoordeling verzekeringen

Een inboedelverzekering is een belangrijke verzekering om af te sluiten. Samen met de opstalverzekering beschermt deze verzekering uw woning en de bijbehorende goederen. Stelt u zich eens voor, dat u al een tijd gespaard heeft voor een gloednieuwe 55 inch 4K OLED televisie. Na maanden geld sparen, kunt u de tv nu eindelijk aanschaffen. Deze prachtige televisie hangt u dan ook op een centrale plek in de woonkamer.

Ineens krijgt u door een zware storm met waterschade te maken. Het water loopt via het plafond langs uw muur de nieuwe televisie in. Uw televisie werkt niet meer en uw verzekeraar geeft tot overmaat van ramp aan dat er niets voor u gedaan kan worden. U heeft immer geen inboedelverzekering afgesloten…

Waarschijnlijk krijgt u langzamerhand een goed beeld van het nu van de inboedelverzekering. Voor de duidelijkheid: een inboedelverzekering verzekert alle “losse” spullen die in uw woning liggen. Onder los moet het volgende verstaan worden: alle spullen die u bij een verhuizing gemakkelijk kunt meenemen. In tegenstelling tot de opstalverzekering die alles dekt wat “vast” zit aan, en rond uw woning. Deze twee verzekeringen vullen elkaar dus goed aan.

In deze blog leggen wij u uit hoe u inboedelverzekeringen het beste kunt vergelijken.

Inboedelverzekering vergelijken

Waarom een inboedelverzekering vergelijken?

Voordat u de juiste inboedelverzekering kiest, kunt u het beste een uitgebreide vergelijking doen van verschillende inboedelverzekeringen. Waarom is dit dan precies zo belangrijk? We zetten de belangrijkste redenen voor u op een rijtje.

Weet wat er verzekerd is:

Doorgaans bestaan inboedelverzekeringen uit verschillende modules. Deze modules bestaan uit toevoegingen voor bij de basis inboedelverzekering. Een aantal zaken worden namelijk niet standaard gedekt door een inboedelverzekering. Zo kan het zijn dat bepaalde apparatuur niet meeverzekerd wordt in de basisdekking.

Goedkope inboedelverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Heeft u een smartphone, tablet of laptop? Dan is deze hoogstwaarschijnlijk niet meeverzekerd binnen de basisdekking. Vooral val- en stootschade worden in eerste instantie uitgesloten van vergoeding. Dit zijn namelijk schades die wel erg vaak voorkomen, waardoor het risico voor de verzekeraar te hoog is.

Een 55 inch 4K oled tv kan bijvoorbeeld ook buiten de basisverzekering vallen, puur door de waarde van het product. Controleer daarom ook altijd welke verzekering tot welk bedrag verzekert, of welke producten er buiten de standaard dekking vallen.

Hou het voordelig:

Veel voorkomende vragen wanneer u het over verzekeringen heeft zijn, “wat betaal jij eigenlijk voor je verzekering?”, vaak gevolgd door de reactie: “zo dat is goedkoop?” of “wauw, zo veel?”. Natuurlijk wil u er vooral voor zorgen dat u de eerste reactie krijgt, wanneer u vertelt hoeveel u betaalt voor uw verzekering.

Om dit te bereiken kunt u het beste zoveel mogelijk verzekeringen vergelijken op de prijs. Let er wel op dat een (erg) goedkope verzekering niet altijd de gewenste dekking biedt. Wellicht zijn er bepaalde zaken met hoge waarde die u wilt laten verzekeren, maar niet vanzelfsprekend onder iedere dekking vallen. Heeft u schade maar niet een volledige dekking, omdat u goedkoper uit was? Dan kan goedkoop al snel duurkoop worden.

Weet welke schades gedekt worden

Buiten dat u dient te weten welke spullen er verzekerd zijn, doet u er goed aan om precies te weten bij wat voor een schades u verzekerd bent. Bent u bijvoorbeeld gedekt tegen brand en rook schade? Of alleen tegen waterschade? Zoals met de 55 inch 4k OLED televisie?

Voor deze verschillende vormen van schade kunt u aanvullende modules kiezen. Zodat u het soort schade waarvoor u gedekt bent, kunt uitbreiden. In plaats van alleen gedekt te zijn tegen brand; kunt u ook gedekt zijn tegen waterschade, stormschade, blikseminslagen en meer.

Inboedelverzekering vergelijken hoe pak ik dit aan?

Nu u weet waarom u inboedelverzekeringen moet vergelijken, gaan we bespreken hoe u inboedelverzekeringen kunt vergelijken. Alpina kan u hier goed bij helpen. Alpina heeft namelijk een handige Online Tool om verschillende inboedelverzekeringen direct te vergelijken.

Waarom de Online Tool gebruiken?

Natuurlijk kunt u zelf eindeloos alle verzekeringssites afstruinen, om eigenhandig alle verschillende inboedelverzekeringen en modules te vergelijken. Dit gaat u echter een hoop tijd kosten. En wanneer u na dagen, of wellicht wel weken, eindelijk klaar bent met vergelijken; kunt u alsnog iets missen.

De Online Tool zorgt ervoor dat u dit werk allemaal niet zelf hoeft te doen. Maar hoe gaat het in zijn werk? Eigenlijk is het allemaal heel simpel. U geeft de gevraagde gegevens op, kiest uw verzekering en modules en de Online Tool haalt automatisch de beste verzekering voor u op.

Inboedelverzekering vergelijken en afsluiten bij inboedelverzekering.nl

Wilt u een inboedelverzekering vergelijken en afsluiten? Weet u niet welke inboedelverzekering u nodig heeft? Geen probleem! Met de handige vergelijkingstool van inboedelverzekering.nl vergelijkt u snel en eenvoudig inboedelverzekeringen op prijs en kwaliteit.

Heeft u nog vragen over de inboedelverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op