Dekt een inboedelverzekering schade aan een laptop?

Bij het afsluiten van een inboedelverzekering vraagt u zich misschien wel af welke mobiele apparatuur er onder de dekking valt. Weet u bijvoorbeeld of uw laptop is meeverzekerd in uw inboedelverzekering? U leest het hier.

Is mijn laptop verzekerd met een inboedelverzekering?

Bij een inboedelverzekering bent u verzekerd voor schade aan uw inboedel. Onder inboedel verstaan we alle spullen die u in uw huis heeft staan die gemakkelijk te verplaatsen zijn. Uw laptop kunt u overal mee naar toe nemen, en valt dus onder de inboedel. Maar is uw laptop goed verzekerd met een inboedelverzekering? Verzekeraars hanteren hier een aantal voorwaarden. In principe is het zo dat wanneer uw laptop schade oploopt door onvoorziene en onverwachte omstandigheden, de schade vrijwel altijd gedekt wordt. Lees hier over wat er nog meer onder de dekking van uw inboedelverzekering valt.

Wat valt er onder de laptop inboedelverzekering?

Op het moment dat u onvoorziene of onverwachte schade heeft, wordt deze gedekt. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld: branddiefstalblikseminslag, aardbevingen en ander natuurgeweld. De verschillen in dekking tussen verzekeraars kunnen groot zijn. Wilt u precies weten in welke gevallen uw laptop verzekerd is met een inboedelverzekering? Lees dan de polisvoorwaarden goed door. Daar staat precies beschreven in welke situaties en onder welke omstandigheden de schade vergoed wordt.

Laptop buitenshuis

De reguliere inboedelverzekering biedt maar beperkt dekking buiten het huis. U kunt uw mobiele elektronica, zoals uw laptop of smartphone ook buitenshuis goed verzekeren. Hiervoor kunt u op alpina.nl de inboedelverzekering uitbreiden met de zogenaamde buitenshuis dekking. Bij diefstal buiten de woning krijgt u het schadebedrag uitgekeerd. Deze verzekering geldt ook voor andere onderdelen van uw inboedel, niet alleen voor uw laptop.

Inboedelverzekering uitbreiden

Zoals hierboven benoemd biedt de inboedelverzekering alleen dekking op het moment van onvoorziene gebeurtenissen, zoals brand en extreme weersomstandigheden. Heeft u een dure laptop of meerdere laptops in huis? Dan kan het verstandig zijn om bij het afsluiten van uw inboedelverzekering, deze extra mee te verzekeren.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op