goedkope inboedelverzekering

Goedkope inboedelverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
Nooit onderverzekerd
98% beveelt ons aan
8.2
Beoordeling verzekeringen

Uw inboedel bestaat uit veel verschillende spullen met verschillende waardes. Over de jaren heen koopt, en krijgt u ook steeds meer spullen. Uw inboedel bevat waarschijnlijk ook waardevolle zaken. Deze spullen kunnen op allerlei verschillende manieren beschadigd raken. Bijvoorbeeld door brand, inbraak, water, storm of blikseminslag. Als uw inboedel al beschadigd is, zit u helemaal niet te wachten op de extra kosten die hierbij komen kijken. Een goede inboedelverzekering kan de oplossing voor u zijn. Aangezien het leven al duur genoeg is, wil u niet te veel betalen voor een inboedelverzekering. Gelukkig hoeft een goede inboedelverzekering u niet te veel geld te kosten. Maar waar moet u op letten bij het afsluiten van een goedkope inboedelverzekering? In dit artikel gaan we daar verder op in.

Premie inboedelverzekering ten opzichte van de uitkering

Als u zou berekenen wat u kwijt bent aan premie ten opzichte van de uitkering die u krijgt bij eventuele schade, is de premie verwaarloosbaar. Bij flinke schade kunnen de kosten al gauw flink oplopen. Als u maandelijks €12 aan premie betaalt, is dat €144 per jaar. Dat bedrag valt dan in het niet als u het vergelijkt met de werkelijke waarde van uw inboedel.

Een goedkope inboedelverzekering afsluiten

Goedkoop hoeft geen duurkoop te zijn. Als u bij het vergelijken van de verschillende inboedelverzekeringen goed oplet, kunt u goedkoop uit zijn en naderhand niet met onvoorziene kosten komen te zitten. Belangrijk bij het afsluiten van een inboedelverzekering is; dat u goed weet wat u wilt verzekeren. Uw eisen en wensen spelen een belangrijke rol hierin. Zorg dat u dit goed uitzoekt voordat u een inboedelverzekering afsluit.

Aan de hand van een aantal factoren is de standaard premie opgebouwd. Denk hierbij aan de waarde van uw spullen, uw woonplaats, het type huis waarin u woont, eventuele preventiemaatregelen (een alarm of Politiekeurmerk Veilig Wonen), de dekking die u wilt, uw schadeverleden en of u garantie tegen onderverzekering wenst. Als u in Amsterdam woont, zal de premie hoger zijn dan wanneer u in een klein dorp in Drenthe woont. De kans op inbraak is in Amsterdam namelijk veel hoger. Daarnaast bestaat de premie uit de door u opgegeven wensen en eisen.

Goedkope inboedelverzekering

Eigen risico inboedelverzekering

Ook het eigen risico speelt een rol in de hoogte van de premie die u gaat betalen voor uw inboedelverzekering. Des te meer eigen risico u bereid bent te betalen als er schade ontstaat aan uw inboedel, des te lager de premie die u uiteindelijk gaat betalen. Het geld dat u maandelijks niet betaalt aan premie, bent u wel kwijt als u het eigen risico moet betalen. Het is goed hierin een afweging te maken.

Goedkope inboedelverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Uw inboedel over- of onder verzekeren

Het kan voorkomen dat u uw inboedel onder- of oververzekerd heeft. Dat betekent dat u de waarde van uw inboedel te laag of te hoog heeft ingeschat. Bij onderverzekering keert de verzekeraar vaak maar maximaal het bedrag uit waarvoor u verzekerd bent. De rest moet u dan zelf betalen. U kunt dit voorkomen door de waardemeter inboedel in te vullen. Op deze manier heeft u een betere inschatting van de waarde van uw inboedel en komt u naderhand niet voor vervelende verrassingen te staan. Ook kan de waardemeter handig zijn om oververzekering te voorkomen. Zo gaat u niet teveel betalen voor uw inboedelverzekering.

Inboedelverzekering vergelijken en afsluiten bij inboedelverzekering.nl

Wilt u een inboedelverzekering afsluiten? Met de handige berekentool van inboedelverzekering.nl kunt u snel en eenvoudig verzekeringen vergelijken op prijs en kwaliteit. Weet u niet welke inboedelverzekering u nodig heeft? Geen probleem! Voor vragen kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op