Moet ik een inboedelverzekering afsluiten voor een appartement?

Een inboedelverzekering sluit u af om de spullen in uw huis te verzekeren. Op het moment dat u een appartement koopt of huurt, krijgt u te maken met een aantal verzekeringen. Ook voor een appartement is het dus verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten, ongeacht of u het appartement koopt of huurt. Wat is een inboedelverzekering precies en wat is er allemaal verzekerd?

Als u een appartement gekocht of gehuurd heeft, wilt u uw spullen natuurlijk goed verzekeren. Met een inboedelverzekering zorgt u ervoor dat uw inboedel, zoals uw meubels, apparatuur en kleding goed verzekerd is bij schade door bijvoorbeeld brand of diefstal.

Ondanks dat het niet verplicht is om een inboedelverzekering af te sluiten, raden we het wel sterk aan. Uw inboedel is vaak namelijk meer waard dan u denkt. Daar komt u pas achter als u door brand of een andere onvoorziene gebeurtenis alles opnieuw moet kopen. Dit is een grote kostenpost.

Wat is er niet verzekerd in uw appartement met een inboedelverzekering?

Schade die te voorzien was, is nooit gedekt, op geen enkele verzekering. Dit kan schade zijn door bijvoorbeeld achterstallig onderhoud. Schade die ontstaan is door opzet is tevens niet gedekt. Schade die ontstaan is door aardbevingen, overstromingen, geweld en atoomkernreacties zijn voor ook niet gedekt op de inboedelverzekering.

Spullen die in uw appartement staan, zijn verzekerd met een inboedelverzekering. Raken uw spullen beschadigd buiten uw appartement of  verliest u ze? Dan is dit in de meeste gevallen niet verzekerd. U kunt hiervoor een aanvullende buitenhuisdekking afsluiten. Daarmee zijn de spullen die zich niet in uw appartement bevinden toch verzekerd.

Het is altijd verstandig om bij het vergelijken van verzekeringen de voorwaarden goed door te nemen. Er kunnen namelijk altijd uitsluitingen van toepassing zijn op uw inboedelverzekering voor uw appartement. Mobiele telefoons of laptops kunnen bijvoorbeeld uitgesloten worden van dekking. Daarnaast is het dekkingsgebied van belang: geldt de dekking alleen voor Nederland of wereldwijd? Deze informatie kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-04-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op