Home Wat houdt de brandverzekering in voor mijn huis?

Wat houdt de brandverzekering in voor mijn huis?

Wanneer u zich aan het oriënteren bent op de mogelijkheden van een brandverzekering voor uw huis, zult u merken dat er veel verzekeraars zijn die dit aanbieden. Die hebben vaak allemaal ook andere premies en voorwaarden.

Niet alleen uw huis kan beschadigd raken door brand, roet- of rookontwikkeling, dit geldt ook voor de spullen in uw huis.

Om uw huis te verzekeren voor brandschade kunt u een opstalverzekering afsluiten. Om de spullen in huis, oftewel uw inboedel te verzekeren voor brandschade kunt u een inboedelverzekering afsluiten.

Een losse brandverzekering voor uw huis of inboedel afsluiten, is helaas niet mogelijk. De brandverzekering is vaak namelijk onderdeel van de opstal- en inboedelverzekering. Deze verzekeringen bieden dekking voor meer soorten schadeoorzaken dan alleen schade door brand.

brandverzekering

Is een brandverzekering voor mijn huis verplicht?

Een brandverzekering is vanuit de wet, zowel voor de inboedel als voor de opstal niet verplicht. Het is echter wel aan te raden. De schadepost zal zeer groot zijn, wanneer er brand uitbreekt en u zelf het huis opnieuw moet laten bouwen en al uw spullen opnieuw moet kopen. In de meeste gevallen is dit financieel gezien niet op te brengen.

Wanneer u een hypotheek afsluit, wordt het door uw hypotheekverstrekker vaak verplicht gesteld dat u het woonhuis (de opstal dus) verzekerd. Anders zouden zowel de hypotheekverstrekker en u een groot probleem hebben bij brand.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat kost een brandverzekering voor mijn huis?

De premie van de brandverzekering is van een aantal factoren afhankelijk. Denk hierbij aan:

  • adres van de woning
  • type en grootte van de woning
  • soort dakbedekking
  • bouwjaar van de woning
  • de dekking die u wenst

Doordat de premie van zoveel factoren afhankelijk is, is het niet mogelijk om een gemiddelde premie te noemen voor een brandverzekering. Deze is geheel afhankelijk van uw persoonlijke woonsituatie en wensen. Via onze website kunt u eenvoudig en snel een berekening maken voor een inboedel- en opstalverzekering.

Wat te doen als u gaat verhuizen, uw huis gaat verhuren of uw huis leeg komt te staan?

Dergelijke wijzigingen in uw situatie moet u altijd direct doorgeven aan de verzekeraar. Deze kunnen namelijk zorgen voor een verandering van het risico. De verzekeraar wil dit soort zaken dus altijd op tijd weten.
Indien uw verzekering via inboedelverzekering.nl afsluit, dan kunt u deze wijzigingen aan ons doorgeven. Dit kan zowel via de website als telefonisch. Wij zorgen er dan voor dat de benodigde informatie bij uw verzekeraar terecht komt, zodat we u kunnen informeren over de gevolgen.

Wat kan ik zelf doen om brandschade te voorkomen?

Voorkomen is beter dan genezen. Het is daarom verstandig om rookmelders te installeren in uw woning en een blusdeken/brandblusser te hebben.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op