Wat houdt de brandverzekering in voor mijn huis?

Wanneer u zich aan het oriënteren bent op de mogelijkheden van een brandverzekering voor uw huis, zult u merken dat er veel verzekeraars zijn die dit aanbieden. Die hebben vaak allemaal ook andere premies en voorwaarden.

Niet alleen uw huis kan beschadigd raken door brand, roet- of rookontwikkeling, dit geldt ook voor de spullen in uw huis.

Om uw huis te verzekeren voor brandschade kunt u een opstalverzekering afsluiten. Om de spullen in huis, oftewel uw inboedel te verzekeren voor brandschade kunt u een inboedelverzekering afsluiten.

Een losse brandverzekering voor uw huis of inboedel afsluiten, is helaas niet mogelijk. De brandverzekering is vaak namelijk onderdeel van de opstal- en inboedelverzekering. Deze verzekeringen bieden dekking voor meer soorten schadeoorzaken dan alleen schade door brand.

Wat kost een brandverzekering voor mijn huis?

De premie van de brandverzekering is van een aantal factoren afhankelijk. Denk hierbij aan:

  • adres van de woning
  • type en grootte van de woning
  • soort dakbedekking
  • bouwjaar van de woning
  • de dekking die u wenst

Doordat de premie van zoveel factoren afhankelijk is, is het niet mogelijk om een gemiddelde premie te noemen voor een brandverzekering. Deze is geheel afhankelijk van uw persoonlijke woonsituatie en wensen. Via onze website kunt u eenvoudig en snel een berekening maken voor een inboedel- en opstalverzekering.

Wat te doen als u gaat verhuizen, uw huis gaat verhuren of uw huis leeg komt te staan?

Dergelijke wijzigingen in uw situatie moet u altijd direct doorgeven aan de verzekeraar. Deze kunnen namelijk zorgen voor een verandering van het risico. De verzekeraar wil dit soort zaken dus altijd op tijd weten.
Indien uw verzekering via inboedelverzekering.nl afsluit, dan kunt u deze wijzigingen aan ons doorgeven. Dit kan zowel via de website als telefonisch. Wij zorgen er dan voor dat de benodigde informatie bij uw verzekeraar terecht komt, zodat we u kunnen informeren over de gevolgen.

Wat kan ik zelf doen om brandschade te voorkomen?

Voorkomen is beter dan genezen. Het is daarom verstandig om rookmelders te installeren in uw woning en een blusdeken/brandblusser te hebben.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-04-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op