Moet je verplicht een inboedelverzekering afsluiten?

In Nederland is het niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Het is echter wel aan te raden om een inboedelverzekering af te sluiten. Zo weet u dat uw waardevolle spullen veilig zijn. Met een inboedelverzekering dekt u schade aan spullen zoals: uw bed, kledingkast, bank, spiegel, televisie en geluidsapparatuur. Het is belangrijk om een juiste inschatting te maken van de nieuwwaarde van al uw spullen in huis. Als bijvoorbeeld brand uitbreekt in uw huis en u zou alles opnieuw moeten kopen, dan bent u duur uit.

Hoe wordt de nieuwwaarde van de inboedel berekend?

Om een inschatting te maken van de nieuwwaarde voor uw inboedel, kunt u gebruik maken van de inboedelwaardemeter. Deze geeft u een goede inschatting van de waarde van uw spullen. Tevens biedt deze ook garantie tegen onderverzekering voor een periode van 5 jaar.

Wat als er bijzonderheden zijn?

Wanneer u een nieuwe inboedelverzekering wilt aanvragen, moet u er rekening mee houden dat u bijzonderheden meldt. Het gaat hierbij om een CIS-registratie, of als u een strafblad heeft. De meeste reguliere verzekeraars zullen u namelijk niet accepteren als u deze bijzonderheden heeft.

Echter vinden wij altijd een passende oplossing voor u. Mocht u één van deze bijzonderheden hebben, dan kunnen wij een verzekering voor u aanvragen bij De Vereende. Deze verzekeraar heeft een soepelere acceptatiebeleid en accepteert vrijwel iedereen. Een voorwaarde is wel dat u de eerste 3 maanden vooruit betaald.

Voor een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen via het nummer 085 – 029 5175. Het is op dit moment nog niet mogelijk om deze offerte online aan te vragen.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-04-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op