Home Moet je verplicht een inboedelverzekering afsluiten?

Moet je verplicht een inboedelverzekering afsluiten?

In Nederland is het niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Het is echter wel aan te raden om een inboedelverzekering af te sluiten. Zo weet u dat uw waardevolle spullen veilig zijn. Met een inboedelverzekering dekt u schade aan spullen zoals: uw bed, kledingkast, bank, spiegel, televisie en geluidsapparatuur. Het is belangrijk om een juiste inschatting te maken van de nieuwwaarde van al uw spullen in huis. Als bijvoorbeeld brand uitbreekt in uw huis en u zou alles opnieuw moeten kopen, dan bent u duur uit.

Hoe wordt de nieuwwaarde van de inboedel berekend?

Om een inschatting te maken van de nieuwwaarde voor uw inboedel, kunt u gebruik maken van de inboedelwaardemeter. Deze geeft u een goede inschatting van de waarde van uw spullen. Tevens biedt deze ook garantie tegen onderverzekering voor een periode van 5 jaar.

inboedelverzekering verplicht

Hoe kan ik inboedelverzekeringen vergelijken?

Er zijn veel verschillende verzekeraars die verschillende inboedelverzekeringen aanbieden. Het is lastig om zelf verschillende verzekeringen met elkaar te gaan vergelijken, omdat niet alle producten hetzelfde zijn qua dekking. Een hogere premie betekent niet dat het ook een beter product voor u is, en een lagere premie is ook niet altijd even voordelig.  Het is afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie welke dekking het meest passend voor u is.

U kunt kiezen voor een standaard dekking of juist voor een uitgebreide dekking. Het is belangrijk om na te gaan welke zaken u gedekt wilt hebben. Een uitgebreide dekking betaalt bijvoorbeeld ook schade uit die is ontstaan uit opzet/eigen schuld. Het is belangrijk voordat u een nieuwe verzekering wilt afsluiten, eert de voorwaarden van de verzekering doorleest.

Met onze tool kunt u gemakkelijk een verzekering vinden die past bij uw wensen. Klik hieronder op de button en begin met het vergelijken van verzekeringen!

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat als er bijzonderheden zijn?

Wanneer u een nieuwe inboedelverzekering wilt aanvragen, moet u er rekening mee houden dat u bijzonderheden meldt. Het gaat hierbij om een CIS-registratie, of als u een strafblad heeft. De meeste reguliere verzekeraars zullen u namelijk niet accepteren als u deze bijzonderheden heeft.

Echter vinden wij altijd een passende oplossing voor u. Mocht u één van deze bijzonderheden hebben, dan kunnen wij een verzekering voor u aanvragen bij De Vereende. Deze verzekeraar heeft een soepelere acceptatiebeleid en accepteert vrijwel iedereen. Een voorwaarde is wel dat u de eerste 3 maanden vooruit betaald.

Voor een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen via het nummer 085 – 029 5175. Het is op dit moment nog niet mogelijk om deze offerte online aan te vragen.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op