Home Wat is eigenaarsbelang?

Wat is eigenaarsbelang?

Stel u bent net een eigenaar geworden van een nieuwe woning of u hebt net een huurcontract ondertekend. Een van de eerste dingen die u gaat doen is u zelf en uw woning verzekeren. U kiest bijvoorbeeld voor een nieuwe inboedelverzekering en een nieuwe opstalverzekering. Voor personen die een woning huren, geldt dat zijn zelf geen opstalverzekering hoeven afsluiten. Meestal ligt deze verantwoordelijkheid bij de Vereniging van Eigenaren (VvE) of bij de huurbaas. Wanneer u zich nog meer wilt laten verzekeren kunt u een eigenaarsbelang verzekeren. Wij leggen u uit wat dit precies inhoudt.

Wat is eigenaarsbelang?

Een eigenaarsbelang verzekert u tegen extra zaken. Als u bijvoorbeeld in uw huurwoning een nieuwe badkamer heeft ingebouwd, dan kunt u zorgen dat deze is meeverzekerd met het eigenaarsbelang. Bij de volgende voorzieningen die in u in uw huis aanbrengt is het raadzaam om een eigenaarsbelang mee te verzekeren:

  • De badkamer is recentelijk verbouwd
  • U heeft een nieuwe vloer ingelegd
  • De keuken is recentelijk verbouwd
  • Recentelijk een dure schuifpui naar het balkon hebt ingebouwd
eigenaarsbelang_inboedelverzekering

Welke waarde verzekert u met een eigenaarsbelang?

De eigenaarsbelang is vaak een onderdeel van de inboedelverzekering. Het ligt eraan welke verzekering u afsluit en hoe hoog u premie is. Let op dat bij niet alle inboedelverzekeringen het mogelijk is om een eigenaarsbelang mee te verzekeren.

Het is altijd raadzaam om goed te voorwaarden van uw verzekering door te nemen. Zo weet u precies waarvoor u verzekerd bent en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Welke voorwaarden zijn er om het eigenaarsbelang mee te verzekeren?

U kunt niet bij elke inboedelverzekering het eigenaarsbelang meeverzekeren. Lees daarom altijd de voorwaarden door om er achter te komen of u dit kunt meeverzekeren. Daarnaast verschillen de voorwaarden per verzekeraar ook enorm. U moet dus echt de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken om er achter te komen welke schade er wordt gedekt.

Er zijn ook een aantal gevallen waarin de schade nooit gedekt is. Dit zijn de volgende gevallen:

  • brand door eigen schuld
  • lekkage door achterstallig onderhoud

Houd hier dus rekening mee als u een inboedelverzekering gaat afsluiten.

De VvE verzekert het eigenaarsbelang toch mee

Wanneer u in een flat of appartementencomplex woont is de kans groot dat u buren en uzelf aanpassingen maakt aan de woning. Omdat iedereen in het complex dit kan doen, verzekert de VvE bijna altijd het eigenaarsbelang mee. Iedere bewoner van het complex moet meebetalen aan de premie, waardoor deze omhoog gaat.

Heeft u nog vragen over deze verzekering?

Heeft u interesse om het eigenaarsbelang af te sluiten? Bekijk dan de mogelijkheden op onze website. Mocht u er zelf niet uitkomen, dan kunt u ons altijd telefonisch bereiken. Wij zijn iedere werkdag van 08:00 – 18:00 uur bereikbaar op 085 – 013 1108.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op