Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering kunt u afsluiten om zo schade aan uw spullen of meubels te verzekeren. Bijvoorbeeld schade door brand, inbraak, waterschade of vandalisme. Onder inboedel verstaan we alle spullen die in uw huis staan, die gemakkelijk zijn mee te nemen. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel sterk aan te raden om deze af te sluiten.  In dit artikel gaan we dieper in op wat een inboedelverzekering is en wat er precies onder valt.

Wat valt er onder de inboedel?

Een inboedelverzekering biedt dus dekking voor al uw spullen die in uw huis aanwezig zijn. Bijvoorbeeld meubels, apparatuur, sieraden, kunt of andere kostbaarheden in huis. Onder inboedel verstaan we kortweg alle spullen in uw huis die niet nagelvast zitten en dus gemakkelijk te verplaatsen zijn. De spullen die u meeneemt met een verhuizing bijvoorbeeld vallen onder inboedel. Uw keuken of badkamer bijvoorbeeld zitten (in de meeste gevallen) vast aan uw  huis. Hiervoor moet u een aparte opstalverzekering voor afsluiten. De dekking van inboedel is wel beperkt tot binnenshuis. U kunt in veel gevallen wel een buitenshuisdekking afsluiten. Lees hier hoe het zit met een laptop en de inboedelverzekering.

Verhuizing? Check uw inboedelverzekering

Wanneer u gaat verhuizen, is het belangrijk om uw verzekeringsmaatschappij tijdig te informeren. Een inboedelverzekering kunt u gemakkelijk meenemen naar uw nieuwe huis. U hoeft hiervoor geen nieuwe inboedelverzekering af te sluiten. De verzekeraar moet wel uw nieuwe adres weten. Wilt u een adreswijziging aan ons doorgeven? Wij zorgen ervoor dat dit bij uw verzekeraar wordt aangepast. Wel is het een goed moment om uw verzekeringen te bekijken en eventueel te herzien. De waarde van uw inboedel kan verandert zijn. Dan is dit een goed moment om uw verzekering te herzien.

Premie inboedelverzekering

De premie van een inboedelverzekering is het bedrag wat u maandelijks (of andere periode) betaald aan de verzekeraar. Hoe hoog deze premieis, hangt af van welke dekking u kiest en uw persoonlijke situatie. Ook de waarde waarvoor u verzekerd wilt zijn bepaalt uw premie.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-04-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op