Wat valt niet onder de dekking van een inboedelverzekering?

Bepaalde zaken zijn standaard uitgesloten van dekking. U kunt hierbij denken aan schade die ontstaan is door opzet/grove eigen schuld. In principe is geld en geldswaardig papier ook uitgesloten, maar wordt veelal wel tot een maximum bedrag vergoed. Daarnaast is schade die ontstaat door catastrofes (rampen) ook uitgesloten van dekking.

Alle uitsluitingen zijn terug te vinden in de voorwaarden en eventuele clausules van de verzekeringspolis. Voordat u een verzekering afsluit, is het slim om dit goed door te lezen. Zo maakt u de keuze tussen de verschillende verzekeringen makkelijker en kunt u de juiste keuze maken. Uiteraard kunnen onze medewerkers u hier ook bij helpen.

Hoe wordt de waarde van de inboedel berekend?

De waarde van de inboedel wordt berekend met behulp van een inboedelwaardemeter. Hiermee wordt een globale schattig gemaakt. Een inboedelwaardemeter heeft vaak ook garantie tegen onderverzekering voor een bepaalde periode, doorgaans is dit vijf jaar. Hiermee voorkomt u dat u bij elke aankoop een melding moet maken bij uw tussenpersoon of verzekeraar.

Moet ik rekening houden met uitsluitingen?

Het is goed om, per verzekeraar, te vergelijken welke zaken uitgesloten worden van dekking. Hierbij moet u denken aan schade die ontstaan is uit opzet/grove eigen schuld. Er kunnen ook andere schade-oorzaken uitgesloten zijn. Dit is terug te vinden in de voorwaarden en eventuele clausules van de verzekering. Uitsluitingen kunnen van invloed zijn op de hoogte van de premie. Let hier dus goed op.

Informeer uzelf goed over bovenstaande onderwerpen, voordat u een verzekering afsluit en bedenk vooraf wat uw wensen zijn. U kunt dan gemakkelijker de verschillende aanbieders vergelijken en de juiste keuze maken.

Wat als er bijzonderheden zijn?

Bij het aanvragen van een verzekering is het belangrijk dat u eventuele bijzonderheden vermeldt, bijvoorbeeld een door de verzekeraar opgezegde verzekering in het verleden of een CIS-registratie. Zo kan de aanvraag direct voor u bij de juiste verzekeraar ingediend worden. De meeste verzekeraars hebben bij dergelijke bijzonderheden geen mogelijkheden om u te verzekeren. Wij kunnen echter in dat geval voor de inboedel (en overige verzekeringen) een vrijblijvende offerte voor u opvragen bij De Vereende. Deze verzekeraar heeft een ruimer acceptatiebeleid en accepteert in principe iedereen, ook bij bijvoorbeeld wanbetaling in het verleden. Een van de voorwaarden is wel dat u de eerste 3 maanden vooruit betaalt. Het is alleen mogelijk om via een tussenpersoon een verzekering af te sluiten bij De Vereende. Via onze website is het ook mogelijk om een verzekering aan te vragen bij De Vereende.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-04-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op