Home Wat valt niet onder de dekking van een inboedelverzekering?

Wat valt niet onder de dekking van een inboedelverzekering?

Bepaalde zaken zijn standaard uitgesloten van dekking. U kunt hierbij denken aan schade die ontstaan is door opzet/grove eigen schuld. In principe is geld en geldswaardig papier ook uitgesloten, maar wordt veelal wel tot een maximum bedrag vergoed. Daarnaast is schade die ontstaat door catastrofes (rampen) ook uitgesloten van dekking.

Alle uitsluitingen zijn terug te vinden in de voorwaarden en eventuele clausules van de verzekeringspolis. Voordat u een verzekering afsluit, is het slim om dit goed door te lezen. Zo maakt u de keuze tussen de verschillende verzekeringen makkelijker en kunt u de juiste keuze maken. Uiteraard kunnen onze medewerkers u hier ook bij helpen.

Hoe wordt de waarde van de inboedel berekend?

De waarde van de inboedel wordt berekend met behulp van een inboedelwaardemeter. Hiermee wordt een globale schattig gemaakt. Een inboedelwaardemeter heeft vaak ook garantie tegen onderverzekering voor een bepaalde periode, doorgaans is dit vijf jaar. Hiermee voorkomt u dat u bij elke aankoop een melding moet maken bij uw tussenpersoon of verzekeraar.

Wat valt er niet onder de inboedelverzekering

Kan ik de premies voor een inboedelverzekering vergelijken?

Via onze website kunt u eenvoudig de premies van inboedelverzekeringen berekenen en met elkaar vergelijken. U kunt hiervoor ook telefonisch contact opnemen met onze medewerkers.
Houd er rekening mee dat we hierbij gegevens over de woning en inboedel nodig hebben en dat u deze informatie paraat heeft. U kunt ook andere belangrijke verzekeringen, zoals een aansprakelijkheidsverzekering, vergelijken en afsluiten via onze website.

Inboedelverzekeringen worden door veel verschillende verzekeraars aangeboden. Vaak verschillen ze qua dekking en ook de premie kan verschillen per verzekeraar. Een hogere premie wil niet altijd zeggen dat dit product een betere dekking heeft. Een lage premie is wellicht aantrekkelijker voor u, maar meestal is er dan sprake van een relatief hoog eigen risico. Het hangt van uw persoonlijke en financiële situatie af welke dekking het meest passend voor u is.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Moet ik rekening houden met uitsluitingen?

Het is goed om, per verzekeraar, te vergelijken welke zaken uitgesloten worden van dekking. Hierbij moet u denken aan schade die ontstaan is uit opzet/grove eigen schuld. Er kunnen ook andere schade-oorzaken uitgesloten zijn. Dit is terug te vinden in de voorwaarden en eventuele clausules van de verzekering. Uitsluitingen kunnen van invloed zijn op de hoogte van de premie. Let hier dus goed op.

Informeer uzelf goed over bovenstaande onderwerpen, voordat u een verzekering afsluit en bedenk vooraf wat uw wensen zijn. U kunt dan gemakkelijker de verschillende aanbieders vergelijken en de juiste keuze maken.

Wat als er bijzonderheden zijn?

Bij het aanvragen van een verzekering is het belangrijk dat u eventuele bijzonderheden vermeldt, bijvoorbeeld een door de verzekeraar opgezegde verzekering in het verleden of een CIS-registratie. Zo kan de aanvraag direct voor u bij de juiste verzekeraar ingediend worden. De meeste verzekeraars hebben bij dergelijke bijzonderheden geen mogelijkheden om u te verzekeren. Wij kunnen echter in dat geval voor de inboedel (en overige verzekeringen) een vrijblijvende offerte voor u opvragen bij De Vereende. Deze verzekeraar heeft een ruimer acceptatiebeleid en accepteert in principe iedereen, ook bij bijvoorbeeld wanbetaling in het verleden. Een van de voorwaarden is wel dat u de eerste 3 maanden vooruit betaalt. Het is alleen mogelijk om via een tussenpersoon een verzekering af te sluiten bij De Vereende. Via onze website is het ook mogelijk om een verzekering aan te vragen bij De Vereende.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op