Home Hoe wordt de premie berekend van een inboedelverzekering?

Hoe wordt de premie berekend van een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is van groot belang om uw bezit veilig te stellen. Denk aan uw meubels, elektronica, kleren en woonaccessoires. Al uw inboedel bij elkaar krijgt al snel een hoog prijskaartje. Hoe waardevol uw inboedel is heeft invloed op de premie van uw inboedelverzekering. Er kunnen verschillende factoren invloed hebben op de hoogte van de premie. Wij leggen u uit hoe de premie van uw inboedelverzekering berekend wordt.

Hoe wordt de premie van een inboedelverzekering berekend?

Ieder huishouden heeft een andere premie voor de inboedelverzekering. De verschillende tussen premies kunnen erg variëren. Dit komt door een aantal aspecten:

  • Het prijskaartje van uw inboedel. Hoe waardevoller uw bezittingen zijn, des te hoger uw premie wordt. Bereken uw eigen inboedel.
  • Type dekking. Naarmate er meer risico’s gedekt moeten worden, des te hoger de premie.
  • Materiaal van de woning. Het materiaal van de woning heeft invloed op de premie. De kans op bijvoorbeeld brand is bij een rieten dak veel groter dan bij een woning met dakpannen.
  • Locatie van de woning. Feitelijk gezien is de kans op inbraak in Amsterdam veel groter dan op het platteland van Friesland. Hoe hoger het gevaar op een inbraak, hoe hoger de premie.
  • Hoogte eigen risico. Bijna altijd moet u een eigen risico betalen wanneer u schade heeft. De schade wordt dus pas gedekt zodra deze boven het eigen risico uitkomt. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie en andersom.
  • BORG certificaat. Wanneer u kunt aantonen dat uw woning een BORG certificaat heeft of het politiekenmerk ‘veilig wonen’, kan u vaak korting krijgen op uw premie. Hiermee toont u aan dat uw woning goed beveiligd is tegen inbraak.

Inboedelwaarde

De inboedelwaarde is de nieuwwaarde van al uw spullen in huis. Het is belangrijk om deze goed te bereken. Wanneer u een lager bedrag opgeeft, dan kan het zijn dat uw risico niet alle schade volledig dekt. U draait dan zelf voor een deel van de kosten op. Om uw inboedelwaarde juist te bereken kunt u gebruikt maken van de inboedelwaardemeter. Deze geeft vaak garantie tegen onderverzekering voor een bepaalde periode (vaak is dit 5 jaar). U kunt hiermee voorkomen dat u bij elke aankoop een melding moet maken bij uw verzekeraar.

premie inboedelverzekering

Moet ik mijn premie inboedelverzekering per maand betalen?

Ja, de premie voor uw inboedelverzekering betaalt u per maand via een automatische incasso. Wanneer u liever niet heeft dat u per maand moet betalen kunt u dit ook wijzigen. Bij de meeste verzekeraars kunt u ook per kwartaal, halfjaar of jaar betalen.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Opties om de premies te vergelijken van uw inboedelverzekering

Om zelf de premies van inboedelverzekeringen te vergelijken is een enorme tijdrovende klus. Iedere verzekeraar heeft weer andere voorwaarden. Daarnaast moeten de polissen ook qua inhoud en dekking op elkaar lijken, wilt u deze goed kunnen vergelijken. Een lage premie betekent niet meteen dat het een slechte dekking heeft, en een hoge premie betekent niet meteen de beste dekking. Om toch eenvoudig premies met elkaar te vergelijken, hebben wij van inboedelverzekering.nl een handige berekentool. Met deze tool krijgt u snel een overzicht van de verschillende premies. U kunt dus eenvoudig zelf premie van een inboedelverzekering vergelijken. Wanneer u hier nog vragen over heeft of u komt er niet uit dan kunt u altijd nog telefonisch contact opnemen.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op