Home Is het slim om een inboedelverzekering af te sluiten als ik antikraak woon?

Is het slim om een inboedelverzekering af te sluiten als ik antikraak woon?

Een inboedelverzekering kent vele voordelen. Wanneer u antikraak woont, leeft u meer in onzekere omstandigheden. Daardoor zal een inboedelverzekering anders zijn dan voor iemand die een vast huurcontract heeft. Voordat wij verder ingaan op de inboedelverzekering, zullen wij eerst uitleggen wat antikraak inhoudt.

Wat betekent antikraak?

Antikraak bekent dat een woning tijdelijk leegstaat, maar wel bewoond wordt door een kleine groep mensen die antikrakers worden genoemd. Zij beschermen de woning die het pand gaan illegaal willen kraken. Wanneer u besluit om antikraak te gaan wonen sluit u geen huurovereenkomst af, maar een bruikleencontract. Vanwege dit contract zult u veel minder rechten hebben dan als u een huurovereenkomst had.

U heeft bijvoorbeeld geen inspraak over de duur van uw bruikleencontract. U kunt dus plotseling weggestuurd worden uit de woning. Daarnaast kan het bijvoorbeeld snel gaan als de verhuurder een huurder heeft gevonden voor de woning. U kunt dan een brief ontvangen, waarin u gevraagd te worden binnen twee weken het pand te verlaten. U heeft dan heel weinig tijd om een nieuwe woning te zoeken.

antikraak_inboedelverzekering

Wat houdt een inboedelverzekering voor antikraak in?

Een inboedelverzekering voor antikraak is eigenlijk precies hetzelfde als een inboedelverzekering voor woningen met een huurcontract of hypotheek. Een inboedelverzekering verzekerd al uw spullen in uw woning. Let op: dit zijn alleen de spullen die u ook echt kunt verplaatsen. Bijvoorbeeld uw bed, kast, televisie, bank ect. Spullen die u niet gemakkelijk kunt verplaatsen zoals uw keuken en vloer vallen niet onder de inboedelverzekering, maar onder de opstalverzekering. Met deze verzekering weet u zeker dat ook alles wat vast zit aan uw woning gedekt is.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Waar moet u op letten?

Wanneer u in een antikraak woning leeft, dan zien de meeste verzekeraars dit als een groter risico. Het is bijvoorbeeld een lastig punt dat u niet precies weet voor hoelang u de verzekering nodig heeft. U kunt immers binnen twee weken uit uw woning worden gezet. Wanneer u uw inboedelverzekering na een korte tijd wilt ontbinden, dan kan dit verzekeraars geld kosten. Verzekeraars hanteren daarom een hogere premie voor personen die antikraak wonen.

Wat ook meespeelt is dat antikraak wonen niet als veilig wordt beschouwd door verzekeraars. Zij zien vaker onveiligere omstandigheden bij antikraak dan bij een normale huurwoning. Ook hierdoor hanteren verzekeraars een hogere premie voor antikrakers.

Daarnaast wordt de premie ook aan hand van de locatie berekend. Het adres wat u opgeeft wordt gebruikt om de hoogte van uw premie te berekenen. Wanneer u dus aangeeft dat u in een antikraak woning leeft, zal de premie hoger uitvallen.

Hoe krijgt u de beste premie?

U kunt de verschillende premies vergelijken van verzekeraars. Let er wel op dat u verzekeringen met dezelfde soort dekking vergelijkt, u kunt immers geen appels met peren vergelijken. Vermeld ook altijd dat u antikraak woont. Wanneer u dit niet doet, dan kan dit gevolgen hebben. Als u bijvoorbeeld plotseling schade heeft aan uw spullen, dan kan de verzekeraar beslissen om de schade niet uit te keren.

Hoe sluit ik een inboedelverzekering antikraak af?

U kunt gemakkelijk een inboedelverzekering antikraak af sluiten op onze website. Met onze handige tool wordt de beste premie voor u berekend. Heeft u nog vragen onze inboedelverzekering antikraak? Dan kunt u elke werkdag van 08:00 tot 18:00 uur contact opnemen met onze klantenservice.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op