Home Dekt een inboedelverzekering een kapotte wasmachine?

Dekt een inboedelverzekering een kapotte wasmachine?

Waterschade door een kapotte wasmachine komt helaas geregeld voor. Hoe zit het dan met de verzekering? Keert uw inboedelverzekering uit bij een kapotte wasmachine? Wij leggen het u uit.

Wordt schade door een kapotte wasmachine gedekt door de inboedelverzekering?

Een lekkage aan de wasmachine komt vaak voor. Een wasmachine heeft namelijk veel verschillende plekken waar een lekkage kan ontstaan. De waterschade die ontstaat door lekkage van uw wasmachine is vaak groot omdat, bij veel mensen de wasmachine op de bovenste verdieping staat. Meestal is een kapotte of poreuze afvoer(slang) de oorzaak van waterschade. Het komt ook nog wel eens voor dat de slang van de wasmachine tijdens het centrifugeren uit de afvoerpijp trilt. Door de slang goed te bevestigen in de afvoerbuis en eventueel extra vast te zetten met tape, kunt u dit proberen te voorkomen.

Inboedelverzekering wasmachine

Kunt u waterschade verhalen op uw inboedelverzekering door de kapotte wasmachine?

In veel gevallen bent u gewoon verzekerd voor waterschade. Een defect aan uw wasmachine is een onvoorziene gebeurtenis waar u geen invloed op heeft. De schade die ontstaat door lekkage kan heel groot zijn. De muren kunnen nat zijn of de vloer kan onder water staan. Veel ellende waar u niet op zit te wachten. Met een inboedelverzekering bent u in de meeste gevallen verzekerd voor waterschade, veroorzaakt door uw wasmachine. Lees hier meer over de dekking van uw inboedelverzekering bij waterschade.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat krijg ik vergoed bij een kapotte wasmachine?

Het is belangrijk dat wanneer u waterschade constateert, u de oorzaak van de waterschade achterhaalt en zo snel mogelijk aanpakt. Breng uw spullen in veiligheid en maak, indien mogelijk, foto’s van de waterschade. Meld waterschade telefonisch of online bij uw verzekeraar of tussenpersoon. Zij kunnen u vaak meteen vertellen of uw schade gedekt is.

Wat er precies vergoed wordt door uw inboedelverzekering, hangt af van de situatie en de dekking van uw verzekering. In de meeste gevallen zal er een inspecteur bij u langskomen om de schade te inspecteren. Hij zal de oorzaak van de waterschade achterhalen en vaststellen of een vergoeding krijgt of niet.

 

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op