Home Wat houdt een zakelijke inboedelverzekering in?

Wat houdt een zakelijke inboedelverzekering in?

Met een inboedelverzekering voor particulieren zijn de spullen in uw woning verzekerd tegen schade. Maar wat als u een bedrijf heeft? Dan kan een zakelijke inboedelverzekering uitkomst bieden. In verzekeringstermen wordt er vaak gesproken over  spreken een inventarisverzekering in plaats van een zakelijke inboedelverzekering. Op deze pagina leggen wij u uit wat een inventarisverzekering inhoudt en waarom deze zo belangrijk is.

Wat houdt een inboedelverzekering voor bedrijven in?

In een bedrijf staat waarschijnlijk veel inventaris, zoals bureaus, machines en wellicht ook voorraden. Om er voor te zorgen dat uw inventaris beschermd is tegen de gevolgen van schade, kunt u een inventarisverzekering afsluiten. Hiermee bent u verzekerd voor schade als gevolg van bijvoorbeeld inbraak, storm of brand in uw bedrijf.

Wat valt er onder een zakelijke inboedelverzekering (inventarisverzekering)?

Een verzekeraar maakt onderscheid tussen een inventarisverzekering en een goederenverzekering. Onder inventaris vallen alle spullen die in uw bedrijf gebruikt worden om uw beroep uit te kunnen oefenen. Kantoormeubilair, laptops maar ook machines vallen dus onder de inventaris.

Wat valt er onder een goederenverzekering?

Onder goederen valt bijvoorbeeld de voorraad die u inkoopt of verbruikt bij het maken van het eindproduct. Dit zijn bijvoorbeeld grondstoffen, halffabricaten, eindproducten, verpakkingsmateriaal en dergelijke. Het zijn de goederen die geproduceerd worden binnen het bedrijf en de grond- en hulpstoffen die gebruikt worden om de producten te kunnen produceren.

zakelijke-inboedelverzekering

Wat is het verschil tussen een particuliere en zakelijke inboedelverzekering?

Bij een particuliere inboedelverzekering is de inboedel van uw woonhuis verzekerd. Bij een inventarisverzekering, gaat het om de inventaris in uw bedrijf.

Bent u zzp’er en werkt u vanuit een kantoor aan huis? Meestal vergoedt uw particuliere inboedelverzekering een deel van uw zakelijk inventaris, tot een maximum bedrag. Vaak bereikt u dit bedrag sneller dan u denkt. Hierdoor kan het toch verstandig zijn om een inventarisverzekering af te sluiten.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Zakelijke inboedelverzekering vergelijken?

Wat een inventaris en goederenverzekering kost, is afhankelijk van uw onderneming en in welke branche u actief bent. Daarnaast is de waarde van uw inventaris een premiebepalende factor. Net als bij een particuliere inboedelverzekering zijn er bij een inventarisverzekering ook verschillende dekkingen mogelijk. Hoe uitgebreider de dekking is die u kiest, hoe meer premie u betaalt. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen bent u standaard verzekerd voor schade door brand, storm, ontploffing en blikseminslag. Welke zaken er precies onder de basis dekking van uw inventarisverzekering vallen verschilt per verzekeraar. Ook de aanvullende dekkingen kunnen per verzekeraar verschillen. Goed vergelijken voordat u een inventarisverzekering afsluit, loont!

Waarom een inboedelverzekering voor uw bedrijf afsluiten?

Een inventarisverzekering voor uw bedrijf kan zeer nuttig zijn. De schade loopt al snel in de papieren wanneer er in uw kantoor brand uitbreekt en u niet verzekerd bent. Daarnaast wilt u natuurlijk snel weer aan de slag en ervoor zorgen dat uw werkzaamheden niet te lang stil blijven liggen. Of wat denkt u als er wordt ingebroken in uw pand en alle laptops zijn meegenomen. Dit zijn situaties waar u niet aan moet denken. Met een inventarisverzekering, bent u voor veel van deze schades verzekerd. Welke verzekering het beste bij uw bedrijf past, is afhankelijk van het soort onderneming.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een inventarisverzekering? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag!

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op