Home Kan je een inboedelverzekering krijgen wanneer je staat geregistreerd als wanbetaler?

Kan je een inboedelverzekering krijgen wanneer je staat geregistreerd als wanbetaler?

In het verleden kan het misschien zijn voorgekomen dat een verzekering van u is opgezegd, omdat u niet op tijd uw premie heeft betaald. Wanneer dit in de afgelopen 8 jaar is voorgekomen, dan moet u deze opzegging altijd vermelden bij elke nieuwe aanvraag. In principe maakt het dan niet uit welke nieuwe verzekering u wilt afsluiten, het geldt voor alle verzekeringen. Wanneer u namelijk een nieuwe verzekering wilt afsluiten worden er een aantal acceptatievragen aan u gesteld. Een vraag is: ‘Is aan u in de laatste 8 jaar wel eens een verzekering opgezegd?’.

Op deze vraag moet u dus ook ‘Ja’ antwoorden als uw auto- of scooterverzekering is opgezegd aan u. Bij het aanvragen van een nieuwe inboedelverzekering moet u dus aangeven als een verzekering stopt is gezet vanwege wanbetaling.

inboedelverzekering_wanbetaler

Kan mijn verzekering zomaar opgezegd worden door mijn verzekeraar?

Een verzekering wordt nooit zomaar door uw verzekeraar opgezegd. U wordt eerst door uw verzekeraar ingelicht. Er worden dan bijvoorbeeld betalingsherinneringen en aanmaningen verzonden. De verzekeraar zal u dus altijd een kans bieden om alsnog de verschuldigde betalingen te voldoen. Echter kan het voorkomen dat u alsnog te laat betaalt en dan is dat een geldige reden voor de verzekeraar om uw polis(sen) te beëindigen. Verzekeraars noemen dit ook wel een royement wegens wanbetaling. Uw verzekeraar zal u registreren in haar systeem en eventueel ook in het systeem van CIS.

Vereende inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat zijn mijn mogelijkheden wanneer er een verzekering aan mij is opgezegd wegens wanbetaling?

Verzekeraars zijn zeer voorzichtig met wanbetalers. De meeste verzekeraars (behalve zorgverzekeraars) hebben geen acceptatieplicht. Zij mogen dus zelf bepalen wie zij willen verzekeren. In de meeste gevallen zullen verzekeraars wanbetalers niet snel accepteren. Verzekeraars willen namelijk niet het risico lopen dat de premies niet worden betaald.

Echter is er altijd nog een mogelijkheid voor wanbetalers. Inboedelverzekering.nl heeft namelijk contacten bij verzekeringsmaatschappij De Vereende. Deze maatschappij heeft soepelere regels voor wanbetalers. Een voorwaarde is wel dat de eerste 3 maanden vooruit worden betaald. U kunt niet zelf een verzekering afsluiten bij deze maatschappij. Wij van inboedelverzekering.nl kunnen u hiermee helpen. Voor een vrijblijvende offerte kunt u telefonisch contact met ons opnemen. U kunt ons iedere werkdag bereiken op het volgende nummer: 085 – 029 5182.

Bereken direct de premie van uw Vereende inboedelverzekering

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op