Kan je een inboedelverzekering krijgen wanneer je staat geregistreerd als wanbetaler?

In het verleden kan het misschien zijn voorgekomen dat een verzekering van u is opgezegd, omdat u niet op tijd uw premie heeft betaald. Wanneer dit in de afgelopen 8 jaar is voorgekomen, dan moet u deze opzegging altijd vermelden bij elke nieuwe aanvraag. In principe maakt het dan niet uit welke nieuwe verzekering u wilt afsluiten, het geldt voor alle verzekeringen. Wanneer u namelijk een nieuwe verzekering wilt afsluiten worden er een aantal acceptatievragen aan u gesteld. Een vraag is: ‘Is aan u in de laatste 8 jaar wel eens een verzekering opgezegd?’.

Op deze vraag moet u dus ook ‘Ja’ antwoorden als uw auto- of scooterverzekering is opgezegd aan u. Bij het aanvragen van een nieuwe inboedelverzekering moet u dus aangeven als een verzekering stopt is gezet vanwege wanbetaling.

Wat zijn mijn mogelijkheden wanneer er een verzekering aan mij is opgezegd wegens wanbetaling?

Verzekeraars zijn zeer voorzichtig met wanbetalers. De meeste verzekeraars (behalve zorgverzekeraars) hebben geen acceptatieplicht. Zij mogen dus zelf bepalen wie zij willen verzekeren. In de meeste gevallen zullen verzekeraars wanbetalers niet snel accepteren. Verzekeraars willen namelijk niet het risico lopen dat de premies niet worden betaald.

Echter is er altijd nog een mogelijkheid voor wanbetalers. Inboedelverzekering.nl heeft namelijk contacten bij verzekeringsmaatschappij De Vereende. Deze maatschappij heeft soepelere regels voor wanbetalers. Een voorwaarde is wel dat de eerste 3 maanden vooruit worden betaald. U kunt niet zelf een verzekering afsluiten bij deze maatschappij. Wij van inboedelverzekering.nl kunnen u hiermee helpen. Voor een vrijblijvende offerte kunt u telefonisch contact met ons opnemen. U kunt ons iedere werkdag bereiken op het volgende nummer: 085 – 029 5182.

Bereken direct de premie van uw Vereende inboedelverzekering

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-04-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op