Home Hoe weet ik of ik voor het juiste bedrag verzekerd ben?

Hoe weet ik of ik voor het juiste bedrag verzekerd ben?

Wanneer u een inboedelverzekering afsluit, dan bent u voor een bepaald bedrag verzekerd. Het is van belang dat u voor het juiste bedrag verzekerd bent. Wanneer u schade heeft wilt u natuurlijk voorkomen dat u maar een deel krijgt uitgekeerd.

Verzekeraars houden bij een verzekering rekening met de maximale claim. Dit is het maximale bedrag wat u krijgt uitgekeerd bij schade. Bij brand bijvoorbeeld kunt u huis binnen de kortste keren helemaal afgebrand zijn. De inboedel gaat in dat geval helemaal verloren. Het is voor een verzekeraar dus cruciaal of u voor €20.000 of voor €50.000 verzekerd bent. Wanneer u tegen een te laag bedrag verzekerd bent, dan krijgt u maar een deel van de schade uitgekeerd.

Wat wordt er bedoeld met onderverzekering?

Alles in uw woning wat u kunt verplaatsen is inboedel. Dit zijn bijvoorbeeld uw kast, eetkamerstoelen, uw bed en televisie ect. Het goed inschatten van de waarde van uw inboedel is een zeer moeilijke opgave. U moet namelijk alles meetellen en er bestaat een grote kans dat u iets over het hoofd ziet. Wanneer uiteindelijk bij schade blijkt dat uw inboedel een hogere waarde heeft dan dat er verzekerd is, dan bent u onderverzekerd. U krijgt dan maar een deel van de schade vergoed. Is de inboedel verzekerd voor €10.000, maar is de werkelijke waarde €20.000, dan krijgt u bij schade uitgekeerd: 10.000 / 20.000 x het schadebedrag. U krijgt dus de helft van uw schade uitgekeerd.

De waarde van de inboedel goed inschatten is eigenlijk een onmogelijke opdracht. U moet namelijk alles meetellen, van kleding tot elektronica en de accessoires in de keuken. Als bij schade blijkt dat de inboedel een hogere waarde heeft dan dat er verzekerd is, krijgt u maar een deel van de schade uitgekeerd. De uitkering is naar rato. Is de inboedel verzekerd voor €25.000, maar is de werkelijke waarde €50.000, dan krijgt u bij schade uitgekeerd: 25.000 / 50.000 x het schadebedrag.

inboedelverzekering_verzekerd_bedrag

Hoe kunt u een inschatting maken van de waarde van uw inboedel?

Wanneer u de waarde van uw inboedel wilt inschatten kunt u natuurlijk alles zelf berekenen. Echter is dit een tijdrovende klus en u kunt spullen over het hoofd zien. Daarom kunt u het inschatten beter overlaten aan uw verzekeraar. Zij kunnen een inschatting maken op basis van uw postcode en de gezinssamenstelling. Tevens kunt u ook zelf eenvoudig een inschatting maken met de inboedelwaardemeter. Dit is een tool die berekent hoe hoog uw verzekerd bedrag wordt. Het voordeel hiervan is dat u zeker weet dat u niet onderverzekerd bent.

Een inboedelverzekering afsluiten

Op onze website kunt u gemakkelijk een inboedelverzekering afsluiten. U bent daarnaast garandeert dat u bent verzekerd voor het juiste bedrag. Wij hebben een handige tool ontwikkeld die uw premie eenvoudig kan berekenen. Daarvoor hebben wij alleen enkele gegevens van u nodig:

  • Wat is uw gezinssamenstelling?
  • Wat is uw postcode en huisnummer?
  • Heeft uw huis een rieten dak?

Met deze basisgegevens wordt u premie berekend. In een verdere stap kunt u er ook nog voor kiezen om een dekking buitenhuis meeverzekeren af te sluiten. Zo weet u dat laptops en tablets ook meeverzekerd zijn. Daarnaast worden er nog een aantal vragen gesteld om te checken of u recht heeft op extra korting.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op