Home Heb ik een inboedelverzekering nodig bij een huurhuis?

Heb ik een inboedelverzekering nodig bij een huurhuis?

Heeft u een huurwoning? Dan krijgt u, net als bij een koophuis, te maken met verzekeringen. Echter, welke verzekering zijn nodig? Bij het hebben van een huurwoning is een inboedelverzekering onmisbaar.  In dit artikel gaan we dieper in op waarom een inboedelverzekering zo belangrijk is en waar dit verschil van een koopwoning.

Inboedelverzekering nodig voor mijn huurhuis?

Met een inboedelverzekering zorgt u ervoor dat de spullen in uw huurhuis goed verzekerd zijn. Hoewel een inboedelverzekering niet verplicht is, is het wel sterk aan te raden. Uw dierbare spullen zijn dan verzekerd in het geval van schade door bijvoorbeeld brand of diefstal. Uw staat er misschien niet direct bij stil, maar de waarde van uw spullen is vaak in totaal hoger dan u denkt. Bij een koophuis heeft u ook een opstalverzekering nodig. Deze heeft u niet nodig wanneer u een huis huurt. Dan zijn deze kosten voor de verhuurder.

Inboedelverzekering huurhuisn

Dekking inboedelverzekering

Wat valt er nu precies onder de dekking van een inboedelverzekering? Kort gezegd bent u gedekt voor schade aan al uw spullen die niet aan uw huis vast zitten en niet zonder schade los te maken zijn. Dit houdt in o.a.: meubels, kleding, en eventueel andere kostbaarheden.
Schade aan uw keuken?  Deze valt meestal onder de opstalverzekering. Omdat deze niet zonder blijvende schade te verplaatsten is.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe zit het met ruitschade bij een huurhuis?

Oeps..bal door de ruit. Het kan iedereen overkomen. Maar ben je voor ruitschade verzekerd? Bij een opstalverzekering die de verhuurder heeft afgesloten zit glasschade vaak meeverzekerd. Uiteraard is het altijd verstandig om bij de verhuurder van uw huurwoning even goed te informeren hoe het zit met ruitschade. Wellicht staat hier ook iets over in het contract wat u heeft moeten ondertekenen. Is er niets op papier? Dan kunt u zelf nog een aparte glasverzekering af te sluiten bij uw inboedelverzekering.

Wat is huurdersbelang ?

Stel u heeft zelf bepaalde verbeteringen gedaan aan uw huurwoning. Bijvoorbeeld uw heeft zelf de badkamer een opknapbeurt gegeven. Bij verhuizing neemt u de badkamer als het goed is niet mee. Deze laat u dus achter in de huurwoning. Dit soort verbeteringen noemen we huurdersbelang. U kunt de verbeteringen die u in uw huurwoning heeft aangebracht bij uw inboedelverzekering meeverzekeren. In de meeste gevallen is dit tot een maximaal bedrag meeverzekerd.

 

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op