Home Wat dekt de inboedelverzekering bij diefstal uit auto?

Wat dekt de inboedelverzekering bij diefstal uit auto?

Voor een inboedelverzekering geldt dat alleen schade binnen het huis wordt gedekt. Dus alle spullen zijn verzekerd die zich tijdens de inbraak in het huis bevonden. Ook wordt schade aan spullen in een bijgebouw vergoed (schuur, garage, tuinhuis). Voor waardevolle spullen buiten het huis (dus die u onderweg meeneemt) bent u met een inboedelverzekering niet verzekerd. Om uw waardevolle spullen toch veilig te stellen kunt u een buitenhuisdekking afsluiten.

Wat is een buitenhuisdekking?

Met een buitenhuisdekking bent u ook verzekerd tegen schade/diefstal van uw waardevolle spullen buiten uw huis. Deze dekking geldt alleen voor spullen die u ook echt buiten uw woning gebruikt, zoals een camera, sportartikelen, een tablet en een laptop. Let op, vaak worden mobiele telefoons uitgesloten. U moet dus goed nagaan welke uitsluitingen er van toepassing zijn op uw buitenhuisdekking. Soms komt het ook voor dat deze dekking standaard inbegrepen is bij de inboedelverzekering. Check dit dus altijd eerst goed van tevoren.

In de toekomst komen er alleen maar meer draagbare elektronische apparaten bij, waardoor verzekeraars deze dekking steeds meer gaan aanbieden als extra optie. Deze dekking kan dan alleen tegen een extra premie mee gedekt worden. Dit is vrijwel altijd een vaste premie, echter wel afhankelijk van het eigen risico wat u kiest. Ook kan de premie verschillen doordat het dekkingsgebied anders kan zijn. U moet goed checken of de dekking alleen voor Nederland geldt of ook wereldwijd.

 

inboedelverzekering auto inbraak

Wat gebeurt er als iets uit mijn auto wordt gestolen?

Wanneer er waardevolle spullen uit uw auto worden gestolen dan wordt er door uw buitenhuisdekking deze schade niet altijd gedekt. Als verzekeraars dit wel doen dan geldt er meestal een hoge eigen risico. Verder moet u aan kunnen tonen dat er inbraak is gepleegd en moeten uw spullen niet in het zicht hebben gelegen. Lees goed de voorwaarden van de betreffende verzekering door. Mocht u er niet zelf uitkomen dan staat er altijd een medewerker voor u klaar. U kunt bellen naar 085 – 029 5170.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Biedt een autoverzekering dekking tegen schade door diefstal?

Een autoverzekering biedt geen dekking voor diefstal van (losse) spullen uit de auto. De autoradio hoort bijvoorbeeld wel echt bij de auto, dus diefstal hiervan kunt u wel bij de verzekeraar aangeven.

Wat doe ik bij diefstal uit mijn auto?

U moet van diefstal altijd aangifte doen bij de politie. Daarnaast kunt u de schade doorgeven aan uw verzekeraar.

Hoe vraag ik een inboedelverzekering aan?

U kunt met onze tool heel eenvoudig de premie van uw inboedelverzekering berekenen. Daarnaast kunt u de inboedelverzekering ook gemakkelijk aanvragen. U kunt hiervoor ook telefonisch contact opnemen met onze medewerkers.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op