Home Inboedelverzekering studentenhuis: waar moet je rekening mee houden bij het afsluiten?

Inboedelverzekering studentenhuis: waar moet je rekening mee houden bij het afsluiten?

Wanneer je op kamers gaat dan moet je veel regelen. Je moet bijvoorbeeld al je spullen verhuizen vanuit je ouderlijk huis naar je nieuwe kamer. Deze spullen waren in je ouderlijk huis verzekerd tegen schade, maar in je nieuwe kamer is dat niet zo. Je moet dan een nieuwe verzekering afsluiten voor je nieuwe adres. Er zijn een aantal dingen waar je moet op letten als je een nieuwe inboedelverzekering wilt afsluiten voor het studentenhuis waarin je woont.

Wat dekt een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering dekt alle spullen die verplaatsbaar zijn. Dit wordt ook wel roerende zaken genoemd. Onder de roerende zaken vallen bijvoorbeeld je bed, kast, bank en spiegel. Er bestaan wel verschillende dekkingen binnen de inboedelverzekering. Het soort dekking bepaald dus tegen welk bedrag je verzekerd bent. Het is handig om een inschatting te maken van de waarde van al je onroerende zaken. Een inboedelverzekering schat de waarde van jouw spullen namelijk op de nieuwwaarde.

inboedelverzekering studentenhuis

Welke voordelen krijg je met een inboedelverzekering studentenhuis?

Een inboedelverzekering zorgt ervoor dat al jouw waardevolle spullen zijn verzekerd tegen schade en diefstal. Voordeel is ook dat jouw spullen zijn verzekerd tegen schade die door anderen is toegedaan plus tegen brand of waterschade. Een inboedelverzekering bestaat vaak uit de volgende zaken:

  • Brand, blus en rookschade;
  • Inbraak, diefstal en vandalisme;
  • Regen, hagel, sneeuw en storm;
  • Omvallende bomen en hijskranen;
  • Waterschade, bijvoorbeeld door leidingbreuk.

Voor een hogere premie kun je er ook voor zorgen dat schade die jezelf hebt veroorzaakt wordt vergoed. Deze schade zit meestal niet bij een standaard inboedelverzekering. Daarvoor moet je dus een uitgebreide inboedelverzekering afsluiten.

Het kan rust geven als je weet dat je spullen goed verzekerd zijn. In een studentenhuis komt het regelmatig voor dat er per ongeluk iets kapot gaat. Het is wel belangrijk om te weten dat de verzekeraar kan eisen dat iedere huisgenoot voor zijn eigen gehuurde kamer een verzekering afsluit. Zorg er dus voor dat jouw spullen niet overal in het studentenhuis rondzwerven.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe wordt de premie voor een inboedelverzekering berekend?

De premie wordt door een aantal factoren beïnvloedt. Een factor is de plaats waar je woont. In Amsterdam of Utrecht is de kans op inbraak groter dan in bijvoorbeeld Drenthe. Ook de dekking heeft invloed op de premie. Een uitgebreide dekking betekent ook een hogere premie. Gelukkig hanteren de meeste verzekeraars een speciaal studententarief! De berekening van de premie hangt dus af van verschillende factoren:

  • Welke dekking wil je?;
  • Waar woon je?;
  • Hoe hoog is je eigen risico?;
  • Maximaal verzekerd bedrag.

Wanneer je een inschatting hebt gemaakt van de waarde van jouw spullen dan kun je een maximaal verzekerd bedrag kiezen. Zoals gezegd gelden er voor studenten speciale kortingen. Een inboedelverzekering voor een studentenhuis begint vanaf €2,- en lopen gemiddeld tot maximaal €10,- per maand.

Een inboedelverzekering studentenhuis afsluiten bij Alpina?

Ben je de mogelijkheden aan het bekijken om een inboedelverzekering af te sluiten voor een studentenhuis? Wij van Alpina kunnen je hierbij helpen! Bij Alpina krijg je altijd de meest complete verzekering voor de juiste prijs. Heb je vragen over het afsluiten van een verzekering? Neem dan contact met ons op.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op