Home Valt een telefoon onder de dekking van de inboedelverzekering?

Valt een telefoon onder de dekking van de inboedelverzekering?

Door brand kunt u binnen een paar minuten al uw bezittingen in huis verliezen. Een inboedelverzekering is dan ook een onmisbare verzekering met een ruime dekking. Uw smartphone is zelfs verzekerd in de inboedelverzekering. Naast dekking tegen brand kunt u uw mobiel ook verzekeren tegen diefstal en beschadigingen door het laten vallen of door water.

Voor veel mensen is het niet duidelijk of de inboedelverzekering ook de telefoon verzekert. Niet alle verzekeraars bieden ook dekking voor het laten vallen van uw smartphone. Door te vergelijken kunt u eisen stellen aan de polis. Een inboedelverzekering inclusief smartphone heeft grote voordelen ten opzichte van de beperktere dekkingen.

Welke dekking biedt de inboedelverzekering voor de mobiele telefoon?

U kunt een tweedeling maken in inboedelverzekeringen. De traditionele verzekering biedt dekking tegen een aantal in de polisvoorwaarden omschreven schadeoorzaken. Dit zijn o.a. diefstal, brand en stormschade. In de moderne inboedelverzekering is zelfs uw telefoon laten vallen meeverzekerd. Dit zijn de zogenaamde allriskverzekeringen. In de polisvoorwaarden van deze verzekeringen wordt niet opgesomd wat verzekerd is. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat eigenlijk alles is verzekerd, mits het is uitgesloten in de polisvoorwaarden. Er staat bijvoorbeeld dat opzet niet verzekerd is.

Inboedelverzekering telefoon

Wat dekt een allrisk inboedelverzekering?

De dekking van een allrisk inboedelverzekering gaat best ver. Met deze verzekering is waterschade aan uw telefoon gedekt. Het per ongeluk omver gooien van een blik met verf over een vloerkleed is ook verzekerd. Voor de vergoeding is het geen probleem, wanneer u zelf verantwoordelijk bent voor de schade. Gooit u expres uw mobiel in het toilet, dan wordt het een ander verhaal.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Vaak geldt er wel een hoog eigen risico

Het eigen risico bij deze verzekering is vaak wel relatief hoog. Dit is om te voorkomen dat er bij de verzekeraar veel kleine schades ingediend worden. Meestal kunt u zelf wel de hoogte van het eigen risico bepalen. U betaalt bijvoorbeeld de eerste €100 of €150 aan schade zelf. Bij een kleine schade zijn de behandelingskosten voor een verzekeraar vaak veel hoger dan de schade-uitkering.

Hoe zit het met een laptop en de inboedelverzekering?

Uw laptop kunt u gemakkelijk verplaatsen en meenemen. Een laptop valt dus onder de inboedel. Maar is uw laptop goed verzekerd met een inboedelverzekering? Verzekeraars hanteren hier een aantal voorwaarden.

Heeft het zin om inboedelverzekeringen te vergelijken?

Jazeker! De verschillen tussen inboedelverzekeringen zijn groot. Dat geldt voor zowel de dekking als voor de premie. Om dit inzichtelijk te maken vergelijken wij naast verzekeringen voor motorrijtuigen ook inboedelverzekeringen.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op