Home Hoet zit het met de inboedelverzekering bij samenwonen zonder samenlevingscontract?

Hoet zit het met de inboedelverzekering bij samenwonen zonder samenlevingscontract?

De kans is groot dat wanneer u gaat samenwonen er twee inboedels worden samengevoegd. Hierdoor kan het zijn dat de waarde van het totaal aantal spullen omhoog gaat. Een extra bed voor een eventuele logé kan natuurlijk altijd handig zijn. Ook als u gaat samenwonen zonder samenlevingscontract kunt u een inboedelverzekering afsluiten. U en uw partner hoeven namelijk enkel op hetzelfde adres ingeschreven te staan. In dat geval, kunt u één inboedelverzekering opzeggen. Let er uiteraard wel goed op dat de verzekering die jullie houden, dekkend is voor de (nieuwe) volledige inboedel. Het is belangrijk om altijd goed de polisvoorwaarden te bekijken.

inboedelverzekering-samenwonen

Welke inboedelverzekering opzeggen als u beiden verzekerd bent?

In vrijwel alle gevallen is het opzeggen van een inboedelverzekering goedkoper dan allebei de inboedelverzekeringen houden. Ookal moet u de premie van de inboedelverzekering verhogen voor extra dekking, dan nog is het meestal voordeliger dan het hebben van twee inboedelverzekeringen.

Om te bepalen welke inboedelverzekering u opzegt, hanteert de verzekeraar een vuistregel: de kortst lopende verzekering kan worden opgezegd. Vaak is het ook mogelijk om de langstlopende verzekering op te zeggen. Een verzekeringsmaatschappij hoeft hier niet mee akkoord te gaan. Bekijk bij het opzeggen altijd de prijs van de verzekeringen en vergelijk deze met elkaar. Kies niet altijd voor de goedkoopste. Controleer ook altijd de polisvoorwaarden om er zeker van te zijn dat u de dekking krijgt, die u nodig heeft.

Het is ook belangrijk om te checken in welke gevallen uw verzekeraar uitkeert. Op die manier weet u beter waar u aan toe bent.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Het afsluiten van een inboedelverzekering bij samenwonen zonder samenlevingscontract

U kunt online gemakkelijk en snel een inboedelverzekering afsluiten. Om het afsluiten van een inboedelverzekering zo duidelijk mogelijk te maken, wordt hieronder weergegeven wat u dient te doen.

Stap 1: Bereken de waarde van uw (gecombineerde) inboedel

Om in kaart te brengen voor welk bedrag u een inboedelverzekering af moet sluiten, kunt u een ‘inboedelwaardemeter’ gebruiken. Hier vult u alle gevraagde gegevens in. Aan de hand van deze punten wordt de waarde van uw inboedel berekend.

Stap 2: Kies een verzekeraar

Vergelijk de verschillende verzekeraars. Bekijk hierbij hoe hoog de premie is, welke risico’s zij willen dekken en de polisvoorwaarden. Hebben jullie allebei al een inboedelverzekering? Besluit dan welke van de twee verzekeringen wordt opgezegd. Het is uiteraard ook mogelijk beide verzekeringen op te zeggen en een nieuwe inboedelverzekering af te sluiten.

Stap 3: Sluit uw verzekering af

Wanneer jullie de juiste verzekering hebben gevonden, is het tijd om hem af te sluiten. Vul hiervoor uw gegevens in bij de desbetreffende verzekeraar. Vaak gaat dit eenvoudig online. Mocht u hulp nodig hebben bij het afsluiten van een inboedelverzekering kunt u telefonisch contact met ons opnemen. We helpen u graag!

Stap 4: ga zorgeloos genieten!

Nu de juiste verzekering heeft afgesloten, kunnen jullie samen genieten van de nieuwe woning (inclusief inboedel!).

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op