Hoe kan ik besparen op een inboedelverzekering?

Wanneer u kunt besparen op een inboedelverzekering is dat natuurlijk mooi meegenomen. Echter is het niet altijd zo dat de goedkoopste verzekeringen ook de beste verzekering voor u is. U zal dus altijd moeten letten op de dekking en de voorwaarden van de verzekering. Hierbij is het handig om verschillende inboedelverzekeringen te vergelijken. Wij geven u een aantal tips om uw inboedelverzekering af te sluiten tegen de voordeligste premie.

Besparen op de inboedelverzekering

Uit onderzoek blijkt dat de consument gemakkelijk kan besparen op een inboedelverzekering. Dit constateerde de NMa (voorloper van de Autoriteit Consument en Markt; ACM). Een gezin met jonge kinderen kan zo ongeveer 40 euro besparen, een alleenstaande 48 euro en een gepensioneerd stel zelfs 63 euro.

Vergelijken van inboedelverzekeringen

Onze gouden tip is om elk jaar de inboedelverzekeringen met elkaar te vergelijken. Verzekeraars passen hun premies namelijk elk jaar aan. Zij kunnen de premies naar boven of naar beneden bijstellen. Een verzekering die u vorig jaar heeft afgesloten hoeft het aankomend jaar helemaal niet meer de voordeligste te zijn. Met onze handige tool kunt u zelf eenvoudig verschillende premies met elkaar vergelijken.

Meerdere verzekeringen in één

Wanneer u van plan bent een inboedelverzekering af te sluiten, dan is het raadzaam om te bedenken of u ook nog andere verzekeringen wilt afsluiten. Wanneer u meerdere verzekeringen in één keer afsluit, dan krijgt u in veel gevallen namelijk pakketkorting van uw verzekeraar. Een inboedelverzekering wordt vaak in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering en opstalverzekering afgesloten.

Beveilig uw huis!

Het is raadzaam om uw huis te beveiligen tegen inbraak en/of brand. Heeft u woning een één van deze twee keurmerken?

  • Keurmerk Veilig Wonen
  • Certificaat Beveiligde Woning

Dan krijgt u mogelijk 10% tot 20% korting van uw verzekeraar. Wilt u één van deze keurmerkcertificaten bemachtigen? Dan kunt u het beste sloten op ramen en deuren bevestigen, rookmelders ophangen en buitenverlichting plaatsen. .

Maak foto’s van bezittingen

In geval van schade is het belangrijk dat u bewijs heeft. Maak daarom foto’s van waardevolle bezittingen en bewaar daarnaast ook de aankoopbonnen. Zo kunt uw verzekeraar beter inschatten welke schade hij kan uitkeren.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-04-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op