Home Wat valt er onder een inboedelverzekering?

Wat valt er onder een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering dekt alle zaken (spullen) die niet vastzitten aan uw huis. Wanneer u gaat verhuizen, kunt u deze spullen meenemen. Dit kunnen spullen zijn als gordijnen, meubels en sieraden. Ook als u kliklaminaat heeft dat u mee kunt nemen, dan valt dit eveneens onder de inboedelverzekering. Is uw vloer vastgenageld of gelijmd? Dan wordt deze vloer niet gedekt door de inboedelverzekering. Doorgaans zijn zaken rondom uw huis (tuinmeubilair) ook meeverzekerd op een inboedelverzekering.

Inboedelverzekering wat valt er onder

Welke schades dekt een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering dekt schade door verschillende oorzaken. U krijgt niet alleen een vergoeding van schade die niet aan u toe te rekenen is. Zo is uw inboedel verzekerd bij brandschade, noodweer/stormschade, waterschade, schade bij inbraak/diefstal en schade door omgevallen bomen/afgebroken takken.

Let er wel op dat u uw inboedel niet onder- of oververzekerd. Bij onderverzekering is het bedrag waar u voor verzekerd bent, te laag en zal uw verzekeraar minder dan de waarde van uw inboedel uitkeren. Bij oververzekering verzekert u uw inboedel voor een hoger bedrag dan de werkelijke waarde. U betaalt dan een te hoge premie voor uw verzekering.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

In welke gevallen keert een inboedelverzekering uit?

Verzekeraars bieden tegenwoordig meerdere soorten inboedelverzekeringen aan. Het hangt van de gekozen verzekering af, wat u vergoed krijgt. Bij een brandverzekering wordt alleen schade vergoed die daadwerkelijk veroorzaakt is door brand. Vaak kunt u hierbij wel andere risico’s meeverzekeren in hetzelfde pakket: denk aan inbraak.

Er zijn verschillende soorten inboedelverzekeringen te noemen: de uitgebreide verzekering, de extra uitgebreide verzekering en de Allrisk verzekering. Met een uitgebreide verzekering worden alle schades vergoed die ontstaan door de in alinea twee genoemde oorzaken, zoals brandschade en schade door storm.

De extra uitgebreide verzekering biedt extra dekking op de uitgebreide verzekering. Dit kan bijvoorbeeld schade zijn die ontstaan is door neerslag die via de openbare weg uw huis binnenstroomt.

Met een Allrisk verzekering bent u verzekerd voor vrijwel alle soorten schade. Het enige wat niet binnen de dekking valt, is schade ontstaan door natuurrampen (denk aan orkanen of doorgebroken dijken), oorlogsschade en kernrampen (molest). Deze zaken vallen buiten iedere dekking, omdat dit voor verzekeraars niet werkzaam is. Zij zouden door zo’n ramp failliet gaan.

In sommige gevallen is het slim om voor een aanvullende verzekering te kiezen. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn wanneer u kostbare kunstwerken wilt laten verzekeren. Vraag bij uw verzekeraar na of ze vallen onder de inboedelverzekering. Het kan namelijk zo zijn dat kunstwerken niet onder de dekking vallen of maar tot een bepaald bedrag verzekerd zijn.

In welke gevallen is een inboedelverzekering handig?

Bent u in het bezit van een koophuis of  een eigen appartement dan is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Heeft u geen inboedelverzekering en krijgt u onverwacht schade aan uw spullen? Dan moet u zelf opdraaien voor de kosten. Dit is wellicht geen probleem als uw stofzuiger kapot gaat. Maar als u uw gehele inboedel verliest, door bijvoorbeeld brandschade, loopt het al flink in de papieren.

Inboedelverzekering afsluitenWij staan voor u klaar!

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op