Home Wordt een gehoorapparaat gedekt op de inboedelverzekering?

Wordt een gehoorapparaat gedekt op de inboedelverzekering?

Een half miljoen Nederlanders gebruikt een gehoorapparaat om beter te kunnen horen. Een gehoorapparaat is een technologisch hulpmiddel dat best prijzig is. U moet immers het model hebben dat bij u past en het liefst voor de juiste prijs. Een zorgverzekering dekt vaak (deels) de kosten voor de aanschaf van een gehoorapparaat.

Na het uitproberen van verschillende gehoorapparaten, heeft u een keuze kunnen maken. Het gehoorapparaat voldoet aan al uw wensen. Wat nu als uw gehoorapparaat kapot gaat door brand, rook of waterschade? Krijgt u de kosten van uw gehoorapparaat dan terug?

Heeft u een inboedelverzekering dan krijgt u mogelijk een vergoeding. In welke gevallen bent u dan verzekerd en wat zijn de voorwaarden?

Wat dekt de inboedelverzekering in algemene zin?

Wat wordt er allemaal gedekt door een inboedelverzekering? En hoe valt uw gehoorapparaat binnen deze dekking? Wij zetten het voor u op een rijtje.

Dekking

In eerste instantie dekt een inboedelverzekering alles dat los ligt in huis. De vuistregel hierbij is dat hetgeen u wilt verzekeren makkelijk verplaatsbaar moet zijn. Dit zijn alle spullen die u mee kunt nemen bij bijvoorbeeld een verhuizing. Denk hierbij aan uw meubilair en sieraden. U kunt zelf kiezen voor welk bedrag u uw inboedel wilt verzekeren. Het minimale bedrag waarvoor u uw inboedel kunt verzekeren is vaak 100.000 euro. Daarbovenop kunt u modules kiezen die per 25.000 of 50.000 euro omhoog gaan, afhankelijk van uw verzekeraar.

Voor schade aan zaken die vastzitten aan uw huis kunt u een opstalverzekering afsluiten.

inboedelverzekering gehoorapparaat

Soorten schades

Een inboedelverzekering dekt schade aan uw inboedel die ontstaat door: brand, blikseminslag, storm, inbraak en waterschade. Schade die ontstaat door natuurrampen is altijd uitgesloten van dekking.
Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Gehoorapparaat

Uw gehoorapparaat kunt u gemakkelijk meenemen en zit daarmee niet vast aan uw huis. Daarom valt uw gehoorapparaat onder uw inboedelverzekering. Uw gehoorapparaat is in huis dan gedekt voor alle bovengenoemde soorten schades.

Wees altijd wel voorzichtig met uw gehoorapparaat. Val- en stootschade wordt vaak niet gedekt door de basisdekking. Hiervoor dient u een aanvullende dekking af te sluiten op uw inboedelverzekering. Gaat u met uw gehoorapparaat op pad verder dan uw tuin? Dan is het waarschijnlijk nodig om een extra verzekering af te sluiten tegen schade en diefstal van uw gehoorapparaat.

Een inboedelverzekering geldt alleen voor schade die binnenshuis veroorzaakt is. Sommige verzekeraars dekken ook schade om het huis, zoals in de tuin. Het is echter mogelijk dat u hiervoor wederom een aanvullende polis af dient te sluiten.

Sluit eenvoudig en snel online uw inboedelverzekering af

Overweegt u een inboedelverzekering af te sluiten voor uw gehoorapparaat of andere eigendommen? Sluit deze dan nu nog af via onze website! Heeft u nog twijfels of vragen over een inboedelverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op