Home Kan ik een inboedelverzekering afsluiten met een strafblad?

Kan ik een inboedelverzekering afsluiten met een strafblad?

Wanneer u in het verleden in aanraking bent geweest met de politie of de justitie, dan kunt u een strafblad hebben. Wanneer iemand een strafblad heeft, dan moet diegene dit altijd vermelden bij het aanvragen van een nieuwe verzekering. Voor zaken zoals door rood rijden, of te hard rijden hoeft u zich geen zorgen te maken. Deze zaken tellen niet mee bij het aanvragen van een nieuwe verzekering.

Onderstaande zaken hebben wel invloed op een nieuwe aanvraag:

  • Een (voorwaardelijke) ontzegging van de rijbevoegdheid
  • Als u verdacht bent (geweest) of veroordeeld bent voor:
    • diefstal, verduistering, bedrog, oplichting, valsheid in geschrifte of poging daartoe;
    • vernieling en/of beschadiging van zaken
    • mishandeling, afpersing en afdreiging, bedreiging of een ander misdrijf gericht tegen de vrijheid of het leven van andere personen of poging daartoe;
    • overtreding van de Wet wapens en munitie, de Opiumwet of de Wet economische delicten.
inboedelverzekering strafblad

Kan ik een inboedelverzekering afsluiten met een strafblad?

De zaken die hierboven zijn besproken hebben invloed op de aanvraag van een nieuwe inboedelverzekering. De meeste verzekeraars zullen u niet accepteren als u aan één van de bovenstaande gevallen voldoet. Wanneer u dus een strafblad heeft, dan zullen de meeste verzekeraars u niet accepteren. Uiteraard zijn er wel verschillende redenen waarom iemand een strafblad kan hebben. Het hangt dus nog wel af van wat de reden van uw strafblad is, maar verzekeraars zijn wel heel voorzichtig.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe kan ik een inboedelverzekering afsluiten met een strafblad?

Verzekeraars hebben geen acceptatieplicht. Zij mogen dus zelf bepalen wie zij als klant willen. Een uitzondering op deze regel is dat alleen zorgverzekeraars iedereen voor een basisverzekering moeten accepteren.

Als u een strafblad heeft, dan bestaat er alsnog een kans dat u een inboedel (of een overige verzekering) kunt afsluiten. Wij van inboedelverzekering.nl hebben namelijk contacten bij verzekeringsmaatschappij De Vereende. U kunt hier niet zelf een verzekering afsluiten, dat kunnen wij bijvoorbeeld voor u doen. Deze maatschappij heeft een ruimere acceptatiebeleid en accepteert in principe iedereen, ook bij wanbetaling in het verleden. U moet er wel rekening mee houden dat u de eerste 3 maanden moet vooruit betalen.

Hoe wordt de waarde van mijn inboedel berekend?

Om een inschatting te maken van de nieuwwaarde van uw inboedel, kunt u gebruik maken van de inboedelwaardemeter. Deze tool geeft ook garantie tegen onderverzekering voor een periode van 5 jaar. Dit is handig, want dan hoeft u niet de hele tijd een melding te doen van elke nieuwe aankoop. U weet dus dat u altijd passend verzekerd bent.

Bereken direct de premie van uw Vereende inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op