Home Wordt schade door lekkage gedekt door mijn inboedelverzekering?

Wordt schade door lekkage gedekt door mijn inboedelverzekering?

Op een avond gaat u in bad om even helemaal te relaxen. Wanneer u uit bad bent gekomen en naar beneden gaat ziet u dat er een lekkage is ontstaan. Het water heeft net uw stereo set geraakt en daardoor doet één box het niet meer. Dit is natuurlijk erg vervelend en nu wilt u natuurlijk weten of de inboedelverzekering waterschade vergoedt. De meeste inboedelverzekeringen keren de schade die is ontstaan door lekkage uit. Echter zitten er nog wel voorwaarden vast aan het uitkeren.

Wat dekt de inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering bent u alleen verzekerd voor alle roerende zaken. Dit zijn spullen binnen het huis die verplaatsbaar zijn zoals uw bed, tv en bank. Afhankelijk van het type dekking bent u verzekerd tot een maximaal bedrag. U kunt zelf met de inboedelwaardemeter berekenen hoeveel uw spullen waard zijn en welke dekking u nodig heeft.

Verzekeraars dekken schade die is ontstaan door onvoorziene omstandigheden. De lekkage moet dus onvoorzien zijn. Aan de hand van het voorbeeld met het bad, moet deze in goede staat zijn geweest. Met achterstallig onderhoud kunt u schade door lekkage dus niet claimen bij uw verzekeraar. Een ander voorbeeld: stel dat het zo hard heeft geregend dat het dakgoot het niet meer houdt en het water slaat door het dak heen. Dan zal de verzekeraar deze schade wel verzekeren, want deze schade is namelijk onvoorzien.

lekkage inboedelverzekering

Schade melden

Wanneer uw spullen schade hebben opgelopen, dan is het verstandig om dit zo snel mogelijk te melden. U kunt dit telefonisch aan ons melden. Wij zijn elke werkdag van 08:00 – 18:00 uur bereikbaar op 085 – 029 5179.

Verder moet u ook een schadeformulier invullen, wilt u uw schade claimen. Het kan voorkomen dat uw verzekeraar een expert naar uw woning toe stuurt om te checken wat de hoogte van uw schade is. Het is verstandig om foto’s mee te sturen van de schade en de aankoopbonnen. Zo heeft de verzekeraar meer inzicht in uw schade en kan deze een juiste oplossing aanbieden.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat keert de verzekering uit als u lekkage heeft gehad?

Schade door lekkage wordt alleen uitgekeerd wanneer er sprake is van onvoorziene omstandigheden. Als de lekkage ontstaat door gebrekkig onderhoud, dan zal uw verzekeraar de schade niet vergoeden. Daarnaast spelen er nog een aantal andere factoren mee die bepalen of uw verzekeraar de schade uitkeert. Het hangt er namelijk vanaf welke verzekering u heeft en wat het maximale bedrag is waarvoor u bent verzekerd. Wilt u weten wat uw verzekeraar dekt/uitkeert in het geval van lekkage? Dan kunt u de voorwaarden van uw polis nalezen.

Wanneer u schade heeft door een lekkage, dan zal uw woning ook schade hebben opgelopen. Uw plafond of muren zullen waarschijnlijk beschadigd zijn door het water. Een inboedelverzekering vergoedt deze schade niet. Een inboedelverzekering is er dus alleen voor roerende goederen. Wanneer u wilt dat schade aan uw woning ook wordt vergoed, dan moet u ook een opstalverzekering afsluiten.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op