Home Welke voordelen heeft een inboedelverzekering?

Welke voordelen heeft een inboedelverzekering?

Veel mensen vragen zich af of een inboedelverzekering voordelig is. In dit artikel wordt besproken welke voordelen een inboedelverzekering heeft. Daarnaast worden de volgende vragen beantwoord: Wat is een inboedelverzekering? en Wat zijn de kosten van een inboedelverzekering?

Wat is een inboedelverzekering?

Wilt u een nieuwe inboedelverzekering afsluiten? Als u dit van plan bent, dan wilt u dat uw spullen verzekerd zijn tegen schade. In de meeste gevallen dekt een inboedelverzekering de volgende zaken:

 • Schade door brand
 • Schade door blikseminslag
 • Waterschade
 • Diefstal
 • Schade door vandalisme
voordelen inboedelverzekering

Roerende zaken

Heeft u waterschade aan uw spullen door bijvoorbeeld een storm? Dan wordt in de meeste gevallen schade aan uw inboedel uitgekeerd. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld brand, mits u hierbij geen eigen schuld heeft.

Het is wel belangrijk om te weten dat een inboedelverzekering alleen schade dekt aan roerende zaken in uw woning. Wanneer we spreken over roerende zaken, dan spreken we over spullen die binnen het huis kunnen worden verplaatst. Dit zijn spullen zoals een televisie, spiegel en bed. Een ingebouwde kast of vaatwasser wordt bijvoorbeeld niet vergoed. Hiervoor kunt u een aparte opstalverzekering afsluiten.

Hoe hoog zijn de kosten van een inboedelverzekering?

De premie voor een inboedelverzekering is voor iedereen anders. De hoogte van de premie hangt namelijk van een aantal factoren af. Deze factoren zijn:

 • De grootte van uw woning
 • De materialen waaruit uw huis bestaat
 • Uw inkomen
 • De dekking

De premie van een inboedelverzekering is over het algemeen niet heel erg hoog. Het lukt vaak al om vanaf een paar euro’s dekking te krijgen.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat zijn de voordelen van een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering heeft meerdere voordelen voor u. De voordelen van een inboedelverzekering zijn:

 • Geeft u rust
 • Premie is relatief laag

Doordat u een inboedelverzekering afsluit valt er waarschijnlijk een last van uw schouder. U hoeft dan niet meer bang te zijn dat uw spullen onveilig zijn. Daarbij is het een voordeel dat de premie van een inboedelverzekering vrijwel niet in verhouding staat tot hetgeen wat u krijgt uitgekeerd bij het realiseren van bepaalde schades.

Sluit uw inboedelverzekering af via inboedelverzekering.nl

Bij inboedelverzekering.nl kunt u eenvoudig verschillende inboedelverzekeringen vergelijken. Wij zorgen ervoor dat u altijd tegen de beste premie verzekerd bent. Heeft u nog vragen over de inboedelverzekering?  Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze verzekeringsspecialisten adviseren u graag over alle mogelijkheden!

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op