Home Wat dekt een WA inboedelverzekering?

Wat dekt een WA inboedelverzekering?

Wat is het verschil tussen een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering en inboedelverzekering, of is dit hetzelfde? Deze begrippen worden nog eens door elkaar gebruikt, maar toch zijn het twee aparte verzekeringen die u kunt afsluiten. In dit artikel gaan we nader in op deze verzekeringen. Wat is een WA- verzekering? En in welke gevallen moet u een inboedelverzekering afsluiten? Wij leggen het u uit.

WA-verzekering of aansprakelijkheidsverzekering?

Wanneer we het over een WA-verzekering hebben, dan bedoelen we een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering vergoedt de schade die u met de auto bij een ander veroorzaakt. Heeft u een voertuig zoals een auto of motor? Dan is het verplicht deze af te sluiten.

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, kortweg AVP, bent u verzekert voor schade die u aan anderen toebrengt.  Deze is, in tegenstelling tot de WA-verzekering voor voertuigen, niet verplicht. Toch is het wel verstandig deze toch af te sluiten. Voor een klein bedrag per maand heeft u al een ruime dekking.

Waarom een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is echt een totaal andere verzekering. Deze verzekering dekt de schade aan uw eigen spullen in uw huis vergoedt zoals uw meubels, kleding en woonaccessoires. Alle spullen die niet aan uw huis vastzitten, zijn verzekerd met een inboedelverzekering. Uw inboedel is bijvoorbeeld verzekerd voor waterschade of schade door brand. Schade die veroorzaakt wordt door inbraak of diefstal vallen ook onder uw inboedelverzekering. De hoogte van de premie hangt af van het verzekerde bedrag die u wilt verzekeren. Hierbij is natuurlijk van belang wat de waarde is van uw inboedel. Heeft u veel kostbaarheden die u wilt verzekeren of niet?

wa inboedelverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering; wat is gedekt?

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Zo kan het gebeuren dat u per ongeluk schade bij een ander veroorzaakt. Een glas rode wijn over het witte overhemd van uw buurman bijvoorbeeld. Het kan ook voorkomen dat u schade aan iemand anders veroorzaakt. Bijvoorbeeld u botst tegen iemand aan, die daardoor op de grond valt en zijn arm breekt.  Op het moment dat u aansprakelijk wordt gesteld voor deze letselschade, bent u blij als u een aansprakelijkheidsverzekering heeft. U bent dan gedekt voor dergelijke schade.Dan bent u namelijk verzekerd voor deze schade.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Kan ik de WA- en inboedelverzekering samen afsluiten?

Als u inboedelverzekeringen gaat vergelijken via inboedelverzekering.nl kunt u daarbij ook een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. U kunt ook een aansprakelijkheidsverzekering los afsluiten, maar ook als onderdeel van een zogenaamd woonpakket. In een woonpakket kunt u allerlei dekkingen toevoegen, die voor u van toepassing zijn. Hierbij kunt u denken aan een inboedelverzekering, opstalverzekering, reisverzekering, enzovoorts.

Vaak krijgt u korting wanneer u meerdere verzekeringen (ook wel rubrieken genoemd) afsluit in een (woon)pakket. Hoe meer verzekeringen u sluit, hoe meer korting u krijgt. Dit wordt pakketkorting genoemd. Dit kan u een mooie besparing bezorgen. Ook is in het in geval van schade makkelijker wanneer de verzekeringen via dezelfde verzekeraar lopen. Dit maakt het voor uzelf ook een stuk overzichtelijker.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op