Home Is een fiets verzekerd op de inboedelverzekering?

Is een fiets verzekerd op de inboedelverzekering?

Wanneer uw fiets is gestolen, is dat natuurlijk al vervelend genoeg. Of u verzekerd bent wanneer uw fiets gestolen is, hangt af van hoe u verzekerd bent. Is uw fiets verzekerd in de inboedelverzekering? Wij leggen het uit.

Valt een fiets onder de inboedelverzekering?

Wanneer uw fiets gestolen is, is het verstandig om zo snel mogelijk aangifte te doen bij de politie. Neem daarna ook meteen contact op met uw verzekeraar of tussenpersoon om de diefstal te melden. Het verschilt per situatie of uw fiets onder uw inboedelverzekering valt. Uw verzekeraar of tussenpersoon kan u vaak meteen vertellen of uw schade gedekt is.

Is uw fiets gestolen uit uw woning of schuur? Dan valt het in de meeste gevallen onder uw inboedelverzekering. U moet wel kunnen aantonen dat uw fiets én de schuur of woning, waar de fiets in stond, op slot waren. Is dit niet het geval? Dan zal de verzekeraar de schade niet uitkeren. Zorg er dus altijd voor dat uw fiets op slot staat en uw woning of schuur afgesloten zijn. Er moeten braaksporen aanwezig zijn aan de woning of de schuur waaruit uw fiets gestolen is.

Is uw fiets niet uit uw huis of schuur gestolen? In de meeste gevallen valt de fiets dan niet onder de dekking van uw inboedelverzekering. Hiervoor heeft u dan een aparte fietsverzekering nodig.

Inboedelverzekering fiets

Sluit een aparte fietsverzekering af

Zoals hierboven uitgelegd, zijn er situaties waarin uw fiets niet onder de inboedelverzekering valt. Wilt u uw fiets verzekeren tegen diefstal op straat? Dan kunt u op alpina.nl een aparte fietsverzekering afsluiten.

Heeft u een nieuwe of dure fiets of e-bike die vaak buiten staat? Dan is een fietsverzekering zeker het overwegen waard. Ook hier moet u bij diefstal wel kunnen aantonen dat uw fiets of e-bike op slot stond. Kunt u dit niet, dan is de diefstal alsnog niet gedekt met een fietsverzekering.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Een fietsverzekering is niet wettelijk verplicht, maar zeker wel aan te raden. U betaalt honderden tot zelfs duizenden euro’s voor de fiets. Door diefstal kunt u deze investering in één keer kwijtraken. Met een fietsverzekering houdt u aan de diefstal geen financiële schade over. De verzekering kent vaak ook een ruime vergoeding. De eerste drie jaar krijgt u bij diefstal meestal 100% van het verzekerde bedrag uitgekeerd en niet de dagwaarde van de fiets. U bent bij de meeste fietsverzekeringen ook geen eigen risico verschuldigd. U krijgt het volledige schadebedrag dus terug. Tegen een relatief lage premie kunt u uw fiets verzekeren tegen diefstal en schade door een ongeval.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op