Is een fiets verzekerd op de inboedelverzekering?

Wanneer uw fiets is gestolen, is dat natuurlijk al vervelend genoeg. Of u verzekerd bent wanneer uw fiets gestolen is, hangt af van hoe u verzekerd bent. Is uw fiets verzekerd in de inboedelverzekering? Wij leggen het uit.

Valt een fiets onder de inboedelverzekering?

Wanneer uw fiets gestolen is, is het verstandig om zo snel mogelijk aangifte te doen bij de politie. Neem daarna ook meteen contact op met uw verzekeraar of tussenpersoon om de diefstal te melden. Het verschilt per situatie of uw fiets onder uw inboedelverzekering valt. Uw verzekeraar of tussenpersoon kan u vaak meteen vertellen of uw schade gedekt is.

Is uw fiets gestolen uit uw woning of schuur? Dan valt het in de meeste gevallen onder uw inboedelverzekering. U moet wel kunnen aantonen dat uw fiets én de schuur of woning, waar de fiets in stond, op slot waren. Is dit niet het geval? Dan zal de verzekeraar de schade niet uitkeren. Zorg er dus altijd voor dat uw fiets op slot staat en uw woning of schuur afgesloten zijn. Er moeten braaksporen aanwezig zijn aan de woning of de schuur waaruit uw fiets gestolen is.

Is uw fiets niet uit uw huis of schuur gestolen? In de meeste gevallen valt de fiets dan niet onder de dekking van uw inboedelverzekering. Hiervoor heeft u dan een aparte fietsverzekering nodig.

Een fietsverzekering is niet wettelijk verplicht, maar zeker wel aan te raden. U betaalt honderden tot zelfs duizenden euro’s voor de fiets. Door diefstal kunt u deze investering in één keer kwijtraken. Met een fietsverzekering houdt u aan de diefstal geen financiële schade over. De verzekering kent vaak ook een ruime vergoeding. De eerste drie jaar krijgt u bij diefstal meestal 100% van het verzekerde bedrag uitgekeerd en niet de dagwaarde van de fiets. U bent bij de meeste fietsverzekeringen ook geen eigen risico verschuldigd. U krijgt het volledige schadebedrag dus terug. Tegen een relatief lage premie kunt u uw fiets verzekeren tegen diefstal en schade door een ongeval.

Bereken direct de premie van uw inboedelverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-04-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op